Drona: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: negari → nagari (2)
(éjaan, replaced: asmanipun → namanipun, sae → saé, sanes → sanès)
(→‎top: éjaan, replaced: negari → nagari (2))
Begawan '''Drona''' utawi '''Resi Durna''' utawi '''Bambang Kumbayana''' inggih punika salah satunggalipun paraga wayang (tokoh wayang) saking wiracarita [[Mahabarata]]. Durna punika putranipun [[Resi Baratmadya]] saking Hargajembangan kaliyan [[Dewi Kumbini]]. Durna asalipun saking [[Atasangin]]. Kacariyosaken bilih Durna punika dipuntudung minggat saking Atasangin amargi boten kersa dipunjodhoaeken kaliyan ramanipun. Durna punika dados ara-araipun Sata [[Kurawa]] lan [[Pandhawa]]. Panjenenganipun punika priyantun ingkang ahli seni paperangan.
 
Durna kagungan pusaka sekti awujud [[keris]] Cundamanik lan Panah Sangkali (ing wekdal salajengipun panah punika dipunparingaken dhateng [[Arjuna]]).<ref name="internet1"/> Durna palakrami kaliyan Dewi Krepi, putrinipun Prabu Purungaji, raja negarinagari Tempuru, lan pikantuk putra ingkang namanipun Bambang Aswatama.<ref name="internet1"/> Durna kasil damel padepokan Sokalima sasampunipun kasil ngrebat meh sepalih wewengkon negarinagari Pancala saking kakuaosanipun Prabu Drupada.<ref name="internet1"/>
 
Nalika perang [[Bharatayuda]], Resi Durna pinitados minangka Senapati Agung Kurawa, sasampunipun Resi Bisma tiwas ing paprangan.<ref name="internet1"/> Resi Durna tiwas ing medan paprangan amargi tusukan pedhang Drestajumena, putranipun Prabu [[Drupada]].<ref name="internet1">[http://ki-demang.com/gambar_wayang/index.php?option=com_content&view=article&id=834&Itemid=834 ''Durna - Solo''] dipunundhuh tanggal 3 April 2012)</ref>
352.737

besutan