Palermo: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sekaligus → sisan, nduwèni → duwé
(→‎top: éjaan, replaced: utamané → mliginé)
(→‎top: éjaan, replaced: sekaligus → sisan, nduwèni → duwé)
{{Kagunaansanès|Palermo}}
[[Gambar:Palermo, Sicily.png|right|200px|Palermo ing Italia]]
'''Palermo''' (''Palermo'' sajeroning [[basa Italia]]) (''Palermu'' utawa ''Palemmu'' sajeroning [[basa Sisilia]]) (populasi 721.163), iku kutha utama lan minangka kalungguhané pamaréntahan laladan otonomi [[Sisilia]], [[Italia]] sekaligussisan kutha krajan [[Provinsi Palermo]].
 
Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika [[Perang Donya II]] lan karusakan kang disebabaké tuwuhing kutha kang ora kakontrol mataun-taun. Pusat kutha kang mawa sajarah isih sajeroning kahanan arupa reruntuhan, lalu lintas kang semrawut lan kamlaratan. Palermo minangka papan para [[Mafia]] nduwèniduwé kapentingan mliginé, awit saka iku Palermo uga dadi panggonan rajapati kang misuwur.
 
Palermo iku kutha kanthi masalah-masalah gedhé, nanging uga dadi kutha kang kebak sajarah telung èwonan taun, istana-istana lan gréja kang éndah, pasar-pasar kang ramé, panganan kang mirasa lan identitas kabudayan kang narik kawigatèn.
350.349

besutan