Krajan Inka: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: penelitian → panalitèn, disebut minangka → sinebut, pemandangan → sesawangan
(→‎top: éjaan, replaced: Sajroning → Sajeroning)
(éjaan, replaced: penelitian → panalitèn, disebut minangka → sinebut, pemandangan → sesawangan)
[[Gambar:80 - Machu Picchu - Juin 2009 - edit.jpg|thumb|Pemandangan [[Machu Picchu]], [[kutha sing ilang|kutha]] bangsa Inka sing ilang, saiki [[situs arkéologi]].]]
'''Krajan Inka''' iku Krajan sing dumunung ing wewengkon sing saiki [[Peru]] wiwit taun 1438 nganti 1533. Inka disebut minangkasinebut peradaban "[[pra-Columbus]], maknané wis ana wiwit jaman sadurungé tekané [[Christopher Columbus]]. Sajeroning periode kasebut, Inka nguwasani sapérangan gedhé wewengkon [[Amérika Kidul]] pérangan kulon sing pusaté ing [[pagunungan Andes]] nganti [[1533]], wektu [[Spanyol|bangsa Spanyol]] nyerbu nagari iku. [[Atahualpa]] sing dadi raja Inka pungkasan, disebut uga kanthi istilah [[Sapa Inca]], tiwas kaprejaya déning panjelajah [[Spanyol]] sing jenengé [[Francisco Pizarro]], sing uga nandhani wiwitan mangsa kuwasané Spanyol ing tlatah kasebut.
 
Krajan Inka dumadi saka papat ''suyu''. Basa resmi Krajan ya iku [[basa Quechua]], senadyan ana watara 700 basa lokal sing dipigunakaké. Suku Inka ngayahi pamujan marang déwa-déwa, kanthi [[Inti (Inka)|Inti]] minangka déwa [[srengéngé]] sing dadi déwa utama.
* [http://www.kellscraft.com/IncaLand/incalandscontents.html Inca Land] olèh [[Hiram Bingham III|Hiram Bingham]] (diterbitkan 1912-1922)
* [http://www.jqjacobs.net/andes/tupac_amaru.html Tupac Amaru], the Life, Times, and Execution of the Last Inca.
* [http://www.destination360.com/peru/machu-picchu.php Inca Artifacts, Peru, and Machu Picchu] filem 360 derajad mengenai artefak Inka dan pemandangansesawangan Peru.
* [http://www.lost-civilizations.net/ancient-civilizations.html Peradaban Inka] dan peradaban kuna lainnya olèh Genry Joil.
* [http://www.davideandrea.com/personal/ideas/inca_stones/index.html Inca stone cutting techniques]: terori bagaimana dinding-dinding Inka berdiri begitu kokoh.
* [http://www.projectshum.org/Ancient/inca.html Ancient Civilizations - Inca] Tempat penelitianpanalitèn besar buat anak.
 
{{Empires}}
352.737

besutan