Fatamorgana: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: pemandangan → sesawangan
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé, meter → mèter, kayata → kaya ta, kadadéyan → kadadéan (6))
(→‎top: éjaan, replaced: pemandangan → sesawangan)
'''Fatamorgana''' ya iku salah siji [[kadadèyan]] utawa [[fenomena]] optis kang biyasané ana ing panggonan kang amba kaya ta [[segara wedhi|padhang gesik]] utawa [[padhang ès]].<ref name="internet1">[http://www.artikata.com/arti-327039-fatamorgana.html artikata.com](diaksès tanggal 3 Juli 2011)</ref> Fatamorgana bisa diarani gambaran kang diwangun déning [[hawa]] utawa udara.<ref name="internet2"/> Fatamorgana disebabaké amarga salapis udara kang panas lan tipis ing sandhuwuré panggonan, hawa iki nekuk utawa mbéngkokaké [[cahya]] saka langit saéngga katon teka saka [[dalan]].<ref name="internet2"/> Saka prastawa iki katon kaya pantulan kang katon kaya ana banyu ing sandhuwuré panggonan kang panas.<ref name="internet2"/> Miturut èlmu [[fisika]], fenoména [[optik]] iki kadadéan amarga cahya kang kuwat dibengkokaké nalika ngliwati lapisan hawa kang duwé suhu kang panas ing lapisan [[atmosfer]].<ref name="internet2"/>
 
Fatamorgana uga ditemtokaké déning titik pangamatan.<ref name="internet2"/> Sangsaya dhuwur titik pangamatan, fatamorgana saya ora cetha.<ref name="internet2"/> Fatamorgana cetha nalika manggon ing titik pengamatan kang cendhèk.<ref name="internet2"/> Para pelaut biyasané ngertèni [[pulo]] kang nglayang ing udara, iki kadadéan nalika para pelaut ngematna ''pemandangan''sesawangan laut saka [[kapal]] kanthi panggonan kang dhuwuré loro utawa telung [[mèter]] ing sandhuwuré segara lan uga saka panggonan kang rata.<ref name="internet2"/>
 
Umpamané ing [[gunung]] [[pasir]], fatamorgana arupa [[tlaga]] utawa [[banyu]] utawa [[kutha]].<ref name="internet1"/> Iki sabeneré ora nyata.<ref name="internet1"/> Fatamorgana disebabaké pantulan saka [[langit]] kang dipantulaké hawa [[panas]].<ref name="internet1"/> Hawa panas iki gunané kanggo dadi kaca utawa pengilon kang mantulaké kahahan ing salah siji panggonan.<ref name="internet1"/> Amarga ora kadadéan kang sabeneré mulané fatamorgana uga diarani apusan mata.<ref name="internet2"/>
352.737

besutan