Kuran: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Peranganing Al Qur'an: éjaan, replaced: panggenan → panggènan
(éjaan, replaced: . → ., sanesipun → sanèsipun (2))
(→‎Peranganing Al Qur'an: éjaan, replaced: panggenan → panggènan)
Al Qur'an punika sinusun saking 114 perangan kang sinebut ''surat'' utawa ''surah.''Saben surat dipuncacah malih dados sawetara ayat. Surat kang paling dawa inggih punika Al Baqarah (286 ayat) lan paling cekak Surat Al kautsar (3 ayat). Sedayanipun wonten 6236 ayat. Angka punika wonten ingkang béda ing antawisipun ahli satunggal lan satunggalipun, ananging wosipun sami. Umumipun namung perkara sulaya cara ngetangipun kemawon. Surat-surat kang dawa dipunperang malih kanthi sebutan ruku'. Ruku' iku kumpulaning ayat kang ngrembag perkawis tinamtu.
 
Manawi dipilah saking panggenanpanggènan tumurunipun, Al Qur'an dipunpilah dados kalih: Surat-surat makkiyah lan Madaniyah. Surat Makkiyah inggih punika surat kang wahyune tumurun nalika ing Mekkah, déné Madaniyah tumurun ing Madinah. Umumipun, surat Madaniyah langkung dawa tinimbang Makkiyah.
 
Ing pamilahan liyané, Al qur'an dipunpilah dados 30 perangan kanthi dawaning wos ingkang sami. Perangan-perangan punika sinebut jus. Pamilahan punika kanggé nggampilake manawi badhé maos AL Qur'an ing wektu satunggal wulan (30 dina).
352.737

besutan