Mike Dalton (Romo): Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: tasih → taksih, Mei → Mèi (2), Belgia → Bèlgi
(→‎top: éjaan, replaced: menawi → manawi)
(→‎top: éjaan, replaced: tasih → taksih, Mei → Mèi (2), Belgia → Bèlgi)
'''Michael Joseph "Mike" Dalton''' [[Member of the Order of the British Empire|MBE]] [[Military Cross|MC]] ([[5 MeiMèi]] [[1902]]-[[6 April]] [[2009]]) punika satunggiling Romo militèr [[Katulik Roma]] [[Kanada]].
 
Dalton dipunangkat dados Romo tanggal [[21 MeiMèi]] [[1932]]. Ing taun [[1939]], awal dumadosipun [[Perang Donya II]], panjenenganipun selaras kaliyan kersanipun piyambak nggabung kaliyan [[Essex Scottish Regiment]] Angkatan Perang Kanada lan njibah ing [[Inggris]], [[Prancis]], [[BelgiaBèlgi]], [[Walanda]] lan [[Jerman]]. Senadyan panjenenganipun saged ngèndhani garis ngajeng amargi yuswa lan posisinipun, nanging Dalton nelakaken jejibahanipun punika kanggé ngladosi.
 
Dalton asring makarya ing garis ngajeng militèr lan asring mlampah sesarengan pasukanipun, mbetakaken gegamanipun manawi sami kesel. Dalton asring ngginakaken Jipipun, asring ugi nglanggar peraturan, nuju garis ngajeng peperangan kanggé mirengaken pangakenan dosa.
Taun [[1943]] salebeting [[Riyaya Ambal Warsa Raja]], Dalton dados Romo Katulik sepindhah ingkang dipuntunjuk minangka [[Member of the Order of the British Empire]]. Nalika Raja [[George VI]] maringaken bebungah taun 1943, Dalton maringi raja medhali kaagaman Katulik. Dalton salajengipun ugi dipunparingi bebungah [[Military Cross]] kanggé kekendelanipun.
 
Dalton tetep ngriyayakaken [[Misa]] dumugi tilar donyanipun. Nalika pejahipun, Dalton dipunpitados minangka Romo Katulik paling sepuh ing Kanada lan tiyang paling sepuh ingkang tasihtaksih gesang ingkang ngladosi Perang Donya II.
 
[[Kategori:Wong Kanada sajeroning Perang Donya II]]
352.737

besutan