Deep Purple (band): Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: tasih → taksih (2), Desember → Dhésèmber
(éjaan, replaced: Februari → Fèbruari (3), sae → saé, Sejarah → Sajarah)
(éjaan, replaced: tasih → taksih (2), Desember → Dhésèmber)
}}
 
'''Deep Purple''' ya iku band ingkang ngasta aliran [[hard rock]]. Déning iku, Inggris dadi nagari pamados aliran [[heavy metal]] amargi ana Deep Purple, [[Led Zeppelin]], lan [[Black Sabbath]].<ref>{{Cite book |last=McWhirter |first=Ross |title=Guinness Book of World Records |year= 1975 |edition=14 |publisher=Sterling Pub. Co. |page= 242 |url= http://books.google.com/books?id=Rv26phaJLUAC&q=Deep+Purple+loudest+intitle:Guinness&dq=Deep+Purple+loudest+intitle:Guinness|isbn= 978-0-8069-0012-4}}</ref> Sajarah Deep Purple nalika didamel kaliyan [[Jon Lord]]<ref name="Curtis">Thompson, Dave. [http://www.allmusic.com/artist/chris-curtis-p67960/biography Chris Curtis Biography] Allmusic. Retrieved 6 Fèbruari 2013</ref> ingkang sapaninggalé The Flowerpot Man magepokan karo Chris Curtis, lan pangusaha produser musik, Tony Edwards. John Lord iku tiyang composer, kathah lagu-lagu ing Deep Purple didamel kaliyan Jon Lord, piyambake uga kiblate band iki. Nalika DesemberDhésèmber 1967, Curtis ngajak [[Ritchie Blackmore]] nalika iku tasihtaksih nyambut gawé ing Jerman kaliyan Neil Christian And The Crusaders.
<ref>Jeb Wright [http://www.classicrockrevisited.com/interviewIANGILLAN09.htm The Naked Truth: An Exclusive Interview with Deep Purple’s Ian Gillan] ''Classic Rock Revisted''</ref>
 
== Sèjarah Tilawas ==
'''Band Deep Purple''' iku pernah kapisan pécah amarga manajémen ingkang pecah lan kurang saé<ref name="Thompson">{{cite book |last=Thompson |first=Dave |year=2004 |url=http://books.google.com/books?id=LzzCw6xs9roC&pg=PA27&dq=Hire-Edwards-Coletta+1967&hl=en&ei=rzM2Tf2nJ8-v4Qar7qz0Cg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCkQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false |title=Smoke on the Water: The Deep Purple Story |accessdate=6 Fèbruari 2013}}</ref>. Nalika iku, Deep Purple tasihtaksih tur ing nagari-nagari [[Éropah]], kaya ta [[Switzerland]], [[Jerman]], lan [[Inggris]]<ref>[http://www.allmusic.com/album/fireball-r5331/review Deep Purple: Fireball] Allmusic. Retrieved 6 Fèbruari 2013</ref>.
 
== Anggota ==
352.730

besutan