Theravada: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: tasih → taksih (2)
(éjaan, replaced: sedinten → sadinten, Kabeh → Kabèh, dipun → dipun (2), dening → déning, aliran → ilèn (2), Mangga mirsani → Ugi pirsani)
(→‎top: éjaan, replaced: tasih → taksih (2))
'''Buda Theravada''', punika salah satunggiling ilèn agami [[Buda]]. Theravada asalipun saking kalih tembung ing salebeting basa Pali inggih punika : Thera lan Vada. Thera maknanipun sesepuh, lan vada maknanipun ajaran. Dados, Theravada maknanipun Ajaran Para Sesepuh. Maksudipun, Ajaranipun Sang Buda ingkang tasihtaksih dijaga kalih para bhikkhu sepuh tanpa nambahi utawa ngurangi ingkang sampun diajarke déning Sang Buda.
 
Sedaya ajaranipun Sang Buda dikumpulake dados telung warna, nggeh menika: Vinaya Pitaka, Sutta Pitaka, lan Abhidhamma Pitaka. Kabèh iku ditulis dados kitab sucine sedaya umat Buda ingkang dipunsebut Tipitaka. Kitab meniko dipuntulis nganggé bhasa Pali.
 
Ngantos menika, agama buddha ilèn Theravada tasihtaksih pepanggon ing nagari Sri Lanka, Thailand, Mianmar, Laos, Kambodia.
 
== Mahayana lan Theravada ==
352.737

besutan