Arsitèktur: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: arsitektur → arsitèktur (6)
(→‎top: éjaan, replaced: dibangun → diyasa, ngangge → nganggé)
(→‎top: éjaan, replaced: arsitektur → arsitèktur (6))
'''Arsitéktur''' ya iku gabungan ing antarané ngèlmu lan seni kanggo ngrancang yasan. Makna sing luwih amba ya iku kabèh gabungan ngèlmu lan [[seni]] kanggo ngrancang perkara-perkara sing sipaté pembangunan skala cilik nganti gedhé, contoné rancangan tata kutha, [[Lansekap]], perabotan lan uba rampene.
 
Rancangan arsitekturarsitèktur kudune nggateake fungsi, kekuatan, [[Estetika]], lan kalebu uga sisih [[psikologi]]s sing arep diyasa.
 
Ananging wonten ing perkembangan gagrag énggal pengertian arsitekturarsitèktur berkembang kanggé nyipta wontenipun "ruang". Ruang ingkang fungsional kanggé madhai sawatawis aktivitas utawi kagiyatan mliginipun kagiyatan manungsa.
Pranoto utawi kaidah arsitekturarsitèktur wonten ing terapanipun boten sami satunggal laladan kaliyan laladan lintu, upaminipun arsitekturarsitèktur Jawi jegregipun (penampilan) munjer dateng arsitekturarsitèktur karaton, anangin arsitekturarsitèktur Bali munjer (beroreintasi) dateng Agami Hindhu nganggé pranoto ingkang kasebat Asta Kosala Kosali.
Arsitektur Jawi (dalem) kapara dados tigang bagean inggih punika: Pendopo (ruang publik), pringgitan (ruang semi publik) lan sentong (ruang privat). Arsitektur Bali bagi ruang dados sangang pérangan, saking nisthaning nistha ngantos utamaning utama. Tigang pérangan ageng inggih punika nistha, madya, utama.
 
352.737

besutan