Kodhak: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: kalian → kaliyan (4)
(éjaan, replaced: cahaya → cahya (7), kegiatan → kagiyatan)
(éjaan, replaced: kalian → kaliyan (4))
 
== Sajarah Kamera ==
Kamera punika asalipun saking piranti ingkang sami ingkang dipunkenal kaliankaliyan Kamera Obsurcura.<ref name="internet 2"/> Kamera punika awujud kotak kamera ingkang dèrèng dipunjangkepi kaliyan filem kanggé nangkep gambar utawi bayanganipun.<ref name="internet 2"/> Wonten ing abad 16 Girolamo Cardano njangkepi kamera obscura kaliyan lensa wonten ing ngajeng kamera obsurcura. Ananging bayangan ingkang dipunkhasilake boten tahan dangu, saéngga boten kagolong panemuan dunya fotografi. Wonten ing taun 1826, Joseph Nicepore Niepce mamerake gambar saking bayangan ingkang dipunkhasilaken kaliyan kameranipun. Lajeng wonten ing taun 1839 Louis Daguerre mamerake gambar ingkang idpuntemuake awujud gambar bayangan dalan ing Paris. Kamera daguerreotype lajeng berkembang dumados sapunika.<ref name="internet 2">[http://ifey.info/sejarah-kamera.html/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
 
== Perangan-Peranganipun Kamera ==
'''Kamera variabel'''
 
Kamera jinising punika gadhah jarak fokus ingkang saged dipunowah-owahi, jumbuh kaliankaliyan kebetahan.<ref name="internet 3"/>
 
'''Jinising kamera Andhedhasar mekanisme kerja'''
'''Kamera Single Lens Reflect'''
 
Kamera punika gadhah cermin datar ingkang wonten ing wingking lensa. Sahingga punapa kemawon objek ingkang dipunsawang déning pemotret inggih sami kaliankaliyan punapa ingkang dipuntangkap déning filem.<ref name="internet 3"/>
 
'''Kamera instan'''
'''Kamera saku'''
 
Kamera punika kagolong jinisng kamera mayoritas (hampir 90%) wonten ing tangan konsumen. Leres kaliankaliyan namanipun, kamera punika gadhah ukuran ingkang alit lan nyata saged mlebet saku wonten ing agemanipun panjenengan.<ref name="internet 4">[http://belajarfotografi.com/mengenal-jenis-kamera-digital-saku-superzoom-dan-slr/](diakses tangga 2 Oktober 2012)</ref>
 
'''Kamera TLR'''
352.737

besutan