Elizabeth Taylor: Béda antara owahan

20 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Biasa → Biyasa, daftar → pratélan (6), Februari → Fèbruari
(→‎Filmografi: éjaan, replaced: Judul → Judhul (2))
(éjaan, replaced: Biasa → Biyasa, daftar → pratélan (6), Februari → Fèbruari)
| spouse = Conrad Hilton Jr. (1950-1951)<br />Michael Wilding (1952-1957)<br />Michael Todd (1957-1958)<br />Eddie Fisher (1959-1964) <br />Richard Burton (1964-1974) (1975-1976) <br />John Warner (1976-1982)<br />Larry Fortensky (1991-1996)
| children = Michael Wilding Jr. (miyos 1953) <br /> Christopher Edward Wilding (miyos 1955) <br /> Liza Todd Burton (miyos 1957) <br /> Maria Burton (miyos 1961)
| academyawards = '''[[Aktris Paling Apik (Oscar)|Aktris Paling Saé]]'''<br />''[[Butterfield 8]]'' (1960)<br />''[[Who's Afraid of Virginia Woolf? (filem)|Who's Afraid of Virginia Woolf?]]'' (1966)<br /> '''[[Bebungah Kamangungsan Jean Hersholt]]''' <br /> Kontribusi Luar BiasaBiyasa kanggé Kamanungsan (1993)
| baftaawards = '''[[Aktris Paling Apik (BAFTA)|Aktris Paling Saé]]'''<br />1966 ''[[Who's Afraid of Virginia Woolf? (filem)|Who's Afraid of Virginia Woolf?]]''
| goldenglobeawards = '''[[Aktris Paling Apik Golden Globe|Aktris Paling Saé - Film Layar Amba]]''' <br /> ''[[Suddenly, Last Summer (filem)|Suddenly, Last Summer]]'' (1959)<br /> '''[[Bebungah Golden Globe Cecil B. DeMille|Bebungah Cecil B. DeMille]]'''<br />Pancapaian Sayuswaning Gesang (1985)
| awards = '''[[Bebungah Pancapaian Sayuswaning Gesang AFI]]'''<br />Pancapaian Sayuswaning Gesang (1993)
}}
'''Dame Elizabeth Rosemond Taylor''', [[Order of the British Empire|DBE]] (miyos [[27 FebruariFèbruari]] [[1932]] - [[23 Maret]] [[2011]]) aktris [[Amérika Sarékat]] wiyosan [[Inggris]] ingkang kaping kalih menang [[Academy Award]] minangka [[Aktris Paling Apik (Oscar)|Aktris Paling Saé]]. Elizabeth Taylor naté palakrama kaping 8 lan pegatan kaping 7 (dados randha nalika dipuntilar séda garwanipun ingkang nomer 3, [[Michael Todd]]), kalebet ing antawisipun kaping kalih palakrama lan kaping kalih pegatan kaliyan aktor [[Richard Burton]].
 
== Filmografi ==
| 1943 || ''[[Lassie Come Home]]'' || Priscilla ||
|-
|rowspan="3"| 1944 || ''[[Jane Eyre (filem taun 1944)|Jane Eyre]]'' || Helen Burns || boten kaserat ing daftarpratélan pemain
|-
| ''[[The White Cliffs of Dover]]'' || Betsy || boten kaserat ing daftarpratélan pemain
|-
| ''[[National Velvet (filem)|National Velvet]]'' || Velvet Brown ||
| ''[[A Place in the Sun]]'' || Angela Vickers ||
|-
| ''[[Quo Vadis (filem taun 1951)|Quo Vadis]]'' || Christian prisoner in arena || boten kaserat ing daftarpratélan pemain
|-
|rowspan="2"| 1952 || ''Love Is Better Than Ever'' || Anastacia "Stacie" Macaboy ||
| 1959 || ''[[Suddenly Last Summer]]'' || Catherine Holly || nominasi Aktris Paling Saé [[Academy Awards|Academy Award]]
|-
|rowspan="2"| 1960 || ''[[Scent of Mystery]]'' || The Real Sally || boten kaserat ing daftarpratélan pemain
|-
| ''[[Butterfield 8]]'' || Gloria Wandrous || Aktris Paling Saé [[Academy Awards|Academy Award]]
| ''[[Secret Ceremony]]'' || Lenora ||
|-
| 1969 || ''[[Anne of the Thousand Days]]'' || Courtesan || boten kaserat ing daftarpratélan pemain
|-
| 1970 || ''[[The Only Game in Town]]'' || Fran Walker ||
| 1978 || ''Return Engagement'' || Dr. Emily Loomis ||
|-
| 1979 || ''Winter Kills'' || Lola Comante || boten kaserat ing daftarpratélan pemain
|-
| 1980 || ''[[The Mirror Crack'd]]'' || Marina Rudd ||
352.737

besutan