Edward VII: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: utaminipun → mliginipun
c (Wirjadisastra ngalih kaca Édward VII nyang Edward VII)
(→‎top: éjaan, replaced: utaminipun → mliginipun)
| regent = [[Pratélan Kyanapatih Nata Edward VII|''Pirsani pratélan'']]
| spouse =[[Alexandra saking Dhénemarken]]
| issue =[[Pangéran Albert Victor, Duke saking Clarence lan Avondale|Pangéran Albert Victor, Duke saking Clarence]]<br />[[George V saking Britania Agung|George V]]<br />[[Louise, Putri Krajan lan Duchess saking Fife]]<br />[[Putri Victoria saking Britania Agung|Putri Victoria]]<br />[[Maud saking Wales|Maud, Ratu saking NorwegiaNurwègen]]<br />[[Pangéran Alexander John saking Wales]]
| full name =Albert Edward
| house =[[House of Saxe-Coburg and Gotha]]
'''Edward VII''' (Albert Edward) ([[9 Novèmber]] [[1841]] - [[6 Mèi]] [[1910]]) punika ratu ing [[Krajan Manunggal Britania Agung lan Irlan]]. Edward punika putranipun Rani Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal [[22 Januari]] [[1901]] nggantosaken ibunipun, [[Rani Victoria]]. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking [[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha]], ingkang naminipun lajeng dipunéwahi dados [[Wangsa Windsor]] déning putranipun [[George V saking Britania Agung|George V]].
 
Edward kagungan prabawa salebetipun modhèrnisasi Armada Wadaya Segara Inggris, réformasi Layanan Medhis Wadya Dharat Inggris,<ref name="royal">{{citation|url=http://www.royal.gov.uk/HistoryoftheMonarchy/KingsandQueensoftheUnitedKingdom/Saxe-Coburg-Gotha/EdwardVII.aspx|title=Edward VII|publisher=Situs resmi saking Monarki Inggris|accessdate=2 Mèi 2010}}</ref> sarta réorganisasi prajurit Inggris sasampunipun rampungipun [[Perang Boer Kaping Kalih]]. Panjenenganipun kasil ngembangaken gegayutan saé antawisipun Britania Agung lan nagari-nagari Éropah sanèsipun, utaminipunmliginipun kaliyan [[Prancis]], saéngga panjenenganipun dipunjuluki ''Peacemaker''. Éwadéné makaten, gegayutanipun kaliyan ponakanipun [[Wilhelm II|Wilhelm II saking Jerman]] boten lumampah kanthi saé.
 
== Réferènsi ==
352.737

besutan