Ronald Fisher: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Februari → Fèbruari, téori → téyori
(Removing Biologist_and_statistician_Ronald_Fisher.jpg, it has been deleted from Commons by Daphne Lantier because: per [[:c:Commons:Deletion requests/File:Biologist and st)
(→‎top: éjaan, replaced: Februari → Fèbruari, téori → téyori)
}}
 
[[Sir]] '''Ronald Aylmer Fisher''', [[Fellow of the Royal Society|FRS]] ([[17 FebruariFèbruari]] [[1890]] – [[29 Juli]] [[1962]]) punika nimpuna [[statistika]], [[tetanèn]] èkspèrimèntal, lan [[genetika kuantitatif]] asal [[Inggris]]. Ronald Fisher punika pamaring landhesan kanggé kathah aspèk salebetipun statistika modhèrn, khususipun ing babagan [[statistika inferensi]], ingkang nyinaoni téoritéyori [[estimasi]] lan [[uji hipotesis]]. Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka tiyang ingkang saged manunggalaken kalih kutub ''perdebatan'' ing awal ngrembakanipun [[genetika]] modhèrn: antawisipun kutub [[genetika kuantitatif]] lan [[genetika kualitatif]] (genetika Mendel).
 
 
[[Richard Dawkins]], tokoh pandhukung neo-[[Darwinisme]] lan [[ateisme]], nyebat panjenenganipn minangka "Pangganti [[Charles Darwin|Darwin]] paling ageng"{{fact}}, lan ahli sajarah statistika [[Anders Hald]] nyebat "Fisher punika satunggiling jénius ingkang kiyambakan nganggit dhasar-dhasar èlmu statistika modhèrn".
352.737

besutan