Konsili Vatikan I: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Dhaptar → Pratélan
(éjaan, replaced: sedinten → sadinten)
(→‎top: éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Dhaptar → Pratélan)
|'''Dhokumèn'''|| ''Dei Filius'', ''Pastor Aeternus''
|-
|colspan="2" align="center"|[[Konsili Ékumènis|DhaptarPratélan kronologis konsili ékumènis]]
|}
'''Konsili Vatikan I''' dipunimpunaken déning [[Paus Pius IX]] lumantar bula kapausan ''Aeterni Patris'' nalika tanggal [[29 Juni]] [[1868]]. Sidhang Sepindhah dipunleksanaaken ing [[Basilika Santo Petrus]] tanggal [[8 DesemberDhésèmber]] [[1869]]. Konsili puniki arupi [[Konsili Ékumènis|konsili ékumènis]] kaping kalih dasa kanggé [[Gréja Katulik Roma]], ingkang dipundhatengi mèh 800 pimpinan gréja.
 
Tujuan utami [[Paus]] ngimpunaken Konsili puniki inggih punika kanggé pikantuk konfirmasi dhumateng sikap ingkang sampun dipuntetepakenipun salebetipun ''Syllabus Errorum'' ([[1864]]), ingkang ngutuk sarangkéan aliran [[rasionalisme]], [[liberalisme]], lan [[materialisme]].
352.730

besutan