Diesel: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: minyak → lenga (4), permukaan → lumah
(éjaan, replaced: cahaya → cahya (2), disebut minangka → sinebut, industri → indhustri (2), perubahan → owah-owahan)
(éjaan, replaced: minyak → lenga (4), permukaan → lumah)
{{rapèkaké}}
[[Gambar:Bahan bakar solar.jpg|thumb|250px|Diesel utawa solar]]
'''Deisel''' utawa [[solar]] ya iku [[bahan bakar]] [[minyaklenga]] [[sulingan]] saka [[minyaklenga bumi]] mentah.<ref name="internet1">[http://www.scribd.com/doc/45920835/Bahan-Bakar-Solar-Diesel-Fuel] BAHAN BAKAR SOLAR, (Kaunduh 24/10/12).</ref> bahan bakar iki wernané [[kuning]] rodok [[coklat]] kang bening. Panggunaané solar racaké ya iku kanggo bahan bakar ing kabèh jinis [[mesin diesel]] kanti putaran duwur (sak nduwuré [[1000 rpm]]), kang uga digunakaké minangka bahan bakar ing pembakaran langsung [[pawon]]-pawon cilik kang mliginé dikarepaké pembakaran kang resik. Lenga solar iki racaké disebut uga [[Gas oil]], [[Automotive Diesel Oil]], [[High Speed Diesel]].
 
[[Mesin]]-mesin kanti putaran kang rikat (>''1000rpm'') mbutuhaké bahan bakar kanti karakteristik tertemtu kang béda karo lenga diesel. Karakteristik kang diperlokaké ana sesambungané karo ''auto ignition'' (kemampuan empan dhéwé), gampang mili ing sajroné saluran bahan bakar, kemampuan kanggo ''teratomisasi'', kemampuan [[lubrikasi]], nilai kalor lan karakteristik liya. Bahan bakar solar duwé sipst-sipat utama, ya iku:
1.Automotive Diesel Oil ( ADO ), ya iku bahan bakar kang minangka mesin kanti kecepatan putaran mesin sak nduwuré 1000 rpm (
rotation per minute). Bahan bakar jinis iki kang biyasa sinebut bahan bakar diesel. Lumrahé minangka kendaraan bermotor.
2.Industrial Diesel Oil, ya iku bahan bakar kang minangka mesin-mesin kang duwé putaran mesin kurang utawa padha karo 1000 rpm, racaké minangka mesin-mesin indhustri. Bahan bakar jinis iki disebut minyaklenga diesel.<ref name="internet">[http://repository.ui.ac.id/telusur/hasil/1?keyw=diesel&telusur=Telusur], (Kaunduh 22/11/12).</ref>
 
==Karakteristik Umum Diesel==
Indeks diesel ya iku salah sijiné parameter mutu penyalaan ing bahan bakar mesin diesel saliyané angka setana.
===Titik Embun===
Titik embun ya iku suhu ingendi mulai katoné cahya kang warnane suram relatif tumprap cahya sekitaré marang permukaanlumah minyaklenga diesel sajron prosès pendinginan.Karakteristik iki ditentokaké kanti migunakaké metoda ASTM D97.<ref name="internet1" />
 
===Titik nyala ( flash point)===
352.737

besutan