Gunung Kilimanjaro: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: erupsi → érupsi, Februari → Fèbruari (4), meter → mèter (2), nduwèni → duwé, permukaan → lumah (2)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: erupsi → érupsi, Februari → Fèbruari (4), meter → mèter (2), nduwèni → duwé, permukaan → lumah (2))
| lokasi= Lor-wétan [[Tanzania]]
| gambar = [[Gambar:Kibo_summit_of_Mt_Kilimanjaro_001.JPG|300px]]
| ketinggian = 5.895 metermèter (19.340 kaki)
| koordinat = {{coor at dms|03|04|33|S|37|21|12|E|region:TZ-09_type:mountain}}
| tipe=[[Stratovolcano]]
| erupsiérupsi=Ora tau njeblug ing cathetan sajarah
}}
:''Kanggo album grup The Teardrop Explodes, pirsani [[Kilimanjaro (album)]].''
| url = http://www2.jpl.nasa.gov/srtm/tanzania.htm
| title = SRTM Tanzania Images (deskripsi Kilimanjaro atau Kilima Njaro)
| accessdate = 19 FebruariFèbruari
| accessyear = 2007
| author =
}}</ref> dhuwuré 4.600 m yèn diukur saka sikil gunung.
 
Puncak Kilimanjaro uga arupa puncak paling dhuwur ing [[Afrika]], kanthi kadhuwuran 5.895 metermèter ing sadhuwuring permukaanlumah laut. Gunung iki uga disebut ''Kilima Dscharo'' utawa ''Oldoinyo Oibor'' sing ateges gunung putih ing [[basa Masai]].<ref name=usra>{{cite web
| url = http://epod.usra.edu/archive/epodviewer.php3?oid=214624
| title = Over Kilimanjaro
| accessdate = 19 FebruariFèbruari
| accessyear = 2007
| author =
}}</ref>
 
Kilimanjaro iku [[stratovolcano|gunung geni strato]] raksasa sing saiki ora aktif, nanging nduwèniduwé [[fumarol]] sing ngetokaké gas ing kawah sing ana ing puncak utama Kibo. Ing Tanzania, puncak Kibo ditepungi minangka Puncak Uhuru.<ref name=kompas>{{cite web
| url = http://www.kompas.co.id/teknologi/news/0312/03/164006.htm
| title = Kilimanjaro Mungel Kélangan Saljuné Taun 2020
| accessdate = 19 FebruariFèbruari
| accessyear = 2007
| author =
| first =
| publisher = Kompas
}}</ref> Ing taun [[2003]], [[vulkanologi|vulkanolog]] Jerman sing asmané [[Volker Lorenz]] mrakirakaké [[magma]] cuwer ana ing sangisoré permukaanlumah kawah ing kajeron 121,9 m (400 [[kaki (satuan dawa)|kaki]]).<ref name=pbskara>{{cite web
| url = http://www.pbs.org/wgbh/nova/transcripts/3017_kilimanj.html
| title = Volcano Above the Clouds
| accessdate = 19 FebruariFèbruari
| accessyear = 2007
| author =
{{Pitu pucuk}}
{{Artikel Dhasar}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Gunung ing Tanzania]]
 
 
{{geo-stub}}
352.737

besutan