Aleksandr Pushkin: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Crita → Carita (7)
(éjaan, replaced: budhak → batur tukon, Kerusuhan → Haruhara, Februari → Fèbruari, Mei → Mèi)
(éjaan, replaced: Crita → Carita (7))
| children = Maria, Alexander, Grigory, Natalia
| alma_mater = Tsarskoye Selo Lyceum
| genre = [[Novèl]], novèl sajeroning ayat, [[Geguritan]], [[Drama]], [[CritaCarita cekak|cerkak]], [[Dongèng]]
| language = Rusia, Prancis
| movement = [[Romantisisme]], pra-realisme
* ''Tragèdhi-tragèdhi Cilik'' (kalebu Kamenny Gost' "Tamu Watu", Motsart i Salieri "Mozart lan Salieri", "Satriya Cethil", lan "Pèsta nalika Wabah") (1830)
* ''[[Boris Godunov]]'' (1825; terbit 1831; resmi disarujuki kanggo pamentasan 1866) (drama)
* ''[[CritaCarita ngenani Pendhéta lan Pagawéyané Balda]]'' (1830) (geguritan)
* Povesti Pokoynogo Ivana Petrovicha Belkina ''CritaCarita ngenani Almarhum Ivan Petrovich Belkin'' (1831) (prosa)
* ''[[CritaCarita ngenani Tsar Saltan]]'' (1831) (geguritan)
* ''[[CritaCarita ngenani Putri sing Mati lan Pitu Satriya]]'' (1833) (geguritan)
* ''[[Pitik Jago Emas]]'' (1834) (geguritan)
* ''[[CritaCarita ngenani Nelayan lan Iwak]]'' (1835) (geguritan)
* Kepala Stasiun (carita cekak)
* Yevgeniy Onegin ''[[Eugene Onegin]]'' (1825-1832) (novèl mawa sanjak)
* ''[[Gavriiliada]]''
* Aku Wis Teka Manèh (geguritan)
* Istoriya Sela Goryukhina ''CritaCarita saka Désa Goryukhino'' (ora rampung)
* Stseny iz Rytsarskikh Vremen ''Scenes from Chivalrous Times''
* Yegipetskiye Nochi ''Wengi-wengi Mesir'' (geguritan)
352.737

besutan