Broad Peak: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Geografi → Géografi, meter → mèter (5)
(éjaan, replaced: ekspedisi → èkspèdhisi (2), enggal → énggal, Mei → Mèi, nembe → nembé, . → .)
(éjaan, replaced: Geografi → Géografi, meter → mèter (5))
[[Gambar:Broad Peak in July 2006.jpg|250px|thumb|Gunung Gunung Broad Peak]]
== Broad Peak ==
''' Broad Peak '''( Urdu : بروڈپیک;Chinese : 布洛阿特峰;pinyin : Bùluòātè feng), ugi misuwur kanthi nama [[K3]]. Broad Peak inggih punika salah satunggaling gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Inggilipun kinten-kinten 8.051 metermèter (26.414 kaki). Manawi dipuntegesi “Broad Peak” punika manawi kanggé Faichan Kangri (ཨིྰན་ཨངརི་) boten dipuntampi kaliyan antawisipun tiyang Balti. Broad gadhah tigang puncak, inggih mneika puncak utama 8.047 metermèter, pusat puncak 8.016 metermèter, dan utara puncak 7.550 metermèter.<ref name="internet 1">[http://en.wikipedia.org/wiki/Broad_Peak](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
== GeografiGéografi ==
Broad Peak inggih punika satunggal perangan saking [[Gasherbrummassif]] wonten ing tlatah pinggiran antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[China]]. Broad Peak manggenipun wonten ing kinten-kinten 8 kilimeter (5 mil) saking [[K2]]. Gunung punika gadhah langkung saking 1,5 kilometer KTT (0,93) panjangipun.<ref name="internet 1"/>
 
* Wonten ing èkspèdhisi ingkang sami, Marcus Schmuck kaliyan Fritz Wintersteller ndamel flash pendakian ingkang kaping pisan saking Skil Brum puncak (7.360 m) nalika tanggal 19 Juni 1957 wonten ing murni gagrag Alpine ning 53 jam.<ref name="internet 1"/>
* Herman Buhl nalika tanggal 27 Juni 1957. Ananging piyambakipun séda.<ref name="internet 1"/>
* Nalika wulan Juli 2007 tim gunung Austria minggah Broad Peak kanti ancas mundhut mayatipun Markus Kronthaler, ingkang séda setaun saderengipun. Sedanipun wonten ing inggil antawisipun 8000 metermèter.<ref name="internet 1"/>
* nalika nembé mangsa adem kaliyan mangsa panas taun 2009 boten wonten puncakipun. Wonten satunggal mangsa èkspèdhisi kaliyan tim Polen-Kanada. Wonten ing mangsa punika, wonten ingkang séda setunggl, inggih punika [[Cristina Castagna]].<ref name="internet 1"/>
== Jalur Wekdal ==
352.737

besutan