Pasta: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: cepet → rikat
(→‎top: éjaan, replaced: Amerika → Amérika, Sejarah → Sajarah)
(→‎top: éjaan, replaced: cepet → rikat)
Pasta inggih dipundamel saking glepung terigu semolina ingkang minangka asiling gilingan saking wiji [[gandum]] durum ingkang lajeng dipuncampur kaliyan tigan saéngga saged sekedhik redi werna [[kuning]] cerah lan manawi dipunmasak kanthi leres saged ngasilaken tekstur ingkang sekedhik radi kenyal. Pasta ingkang dipundamel ing [[Amérika]] asring dipundamel saking campuran glepung terigu Farina lan Semolina, saéngga saged gadhah tekstur ingakng langkung lembut manawi dipundadosaken hidangan kados ta [[kaserol]].
Ing sak njawinipun nagara asalipun ing Italia, pasta padatanipun dipunsadé ing wujud wungkusan wonten ing wujud garing. Pasta ingakng garing lajeng dipundamel ing pabrik ngginakaken mesin [[ekstrusi]] ingkang saged nyurung medal adonan pasta liwat bolongan - bolongan saringan. Wujud- wujud pasata ingkang sanèsipun dipunpikantuk kanthi cara nggiling adonan pasta dados lembran- lembaran ingakng salajengipun dlajeng dpun kethok- kethok utawi dipuncithak.<ref>[http://www.annamariavolpi.com/how_to_cook_pasta.html www.annamariavolpi.com How to cook dry pasta] Cara merebus pasta</ref>
Pasta seger ingkang dipundamel ing rumah tangga lan [[restoran]] dipunbentuk ngginakaken tangan persis saderengipun pasta dipungodhog. Pasta seger betahaken wekdal masak ingkang langkung cepetrikat, ananging pasta seger boten saged tahan ngantos dangun, dipunsimpen amargi gahdah kadar toya ingkang inggil. Pasta ingkang garing saged tahan lama kanggé dipunsimpen ngantos 3 taun utawi langkkung amargi namung gadhah kandhungan toya kathahipun 10%. Pasta ingkng sampun dipunmasak lan namung kantun dipunpanasaken kémawon ngginakaken [[oven microwave]] ugi asring dpunpanggihaken wonten ing pérangan dhaharan beku ing pasar swalayan.<ref>[http://www.cookandsave.com/2006/10/01/recipe-homemade-pasta-part-1/ www.cookandsave.com :: Homemade pasta] Cara membuat pasta segar di rumah</ref>
 
== Jinis Pasta ==
352.737

besutan