Ostrali: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Etimologi → Ètimologi, Selandia Anyar → Niu Selan
(éjaan, replaced: bagéan → pérangan (2), krajaan → karajan)
(éjaan, replaced: Etimologi → Ètimologi, Selandia Anyar → Niu Selan)
}}
 
'''Ostrali''' iku salah sawiji nagara gedhé ing kidul. Kutha krajané ya iku [[Canberra]]. Padunungé kira-kira ana 20 yuta. Ostrali gadhah nagara tanggané antarané ing sisih lor [[Indonésia]], [[Timor Wétan]], lan [[Papua Nugini]], ing sisih lor-wétan [[Solomon Islands]], [[Vanuatu]], lan [[New Caledonia|Kaledonianyar]] lan ing sisih kidul-wétan [[SelandiaNiu AnyarSelan|Selandianyar]].
 
Dharatan Ostrali wis didunungi manungsa punjul 42,000 taun déning [[Padunung asli]].<ref>[http://news.softpedia.com/news/Both-Aborigines-and-Europeans-Rooted-in-Africa-54225.shtml Padunung Asli (Aborigin) Australia lan Asal Éropah ing Afrika - 50,000 taun kapungkur]</ref> Sawisé ditekani sacara sporadis déning para nelayan saka lor lan sabanjuré tinemu déning wong [[Éropah]] ya iku panjelajah [[Walanda]] ing taun [[1606]],<ref>MacKnight, CC (1976).''Lelaku menyang Marege: ''Macassan Trepanger'' ing Australia Lor.'' Melbourne University Press</ref> saparo tlatah pérangan wétan sabanjuré di akoni déning [[Karajan Inggris]] ing taun [[1770]] lan wiwitané kanggo nampung wong ukuman ''[[penal transportation]]'' minangka pérangan saka koloni [[New South Wales]], wiwit tanggal [[26 Januari]] [[1788]].
Ing tangal [[1 Januari]] [[1901]], enem koloni gabung dadi [[Federasi Australia|fédherasi]], lan Persemakmuran Ostrali banjur kawangun. Wiwit dadi fédherasi, Ostrali nganut sistem pulitik dhémokrasi liberal lan tetep sajeroning Kasaraharjan utawa [[Commonwealth realm]]. Kutha krajané ya iku [[Canberra]], dumunung ing ''[[Australian Capital Territory]]'' (ACT). Padunungé ana 21 yuta jiwa, lan akèh-akèhé ngumpul ing kutha-kutha [[Sydney]], [[Melbourne]], [[Brisbane]], [[Perth, Western Australia|Perth]], lan [[Adelaide]].
 
== EtimologiÈtimologi ==
[[Gambar:View_of_Port_Jackson,_taken_from_the_South_Head_from_A_Voyage_to_Terra_Australis_(1814)_by_Matthew_Flinders.jpg|jmpl|ki|Gegambaran [[Port Jackson]], sawijiné pelabuhan ing Kutha [[Sydney]] ing wektu kapungkur. (Saka ''A Voyage to Terra Australis''.)]] ''Australis'', kang tegesé "sisih kidul". Legenda bab "tlatah kang ora dingertèni ing kidul" (''[[Terra Australis|terra australis incognita]]'') saka jaman Rum iku wis ana ing ngèlmu géografi abad tengahan, nanging durung adhedhasar saka kawruh nyata bab bawana iki.
 
348.872

besutan