John Rawls: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Karya Wigati: éjaan, replaced: nate → naté
(éjaan, replaced: dasar → dhasar, Teori → Téyori (3), teori → téyori (3), sanesipun → sanèsipun)
(→‎Karya Wigati: éjaan, replaced: nate → naté)
 
== Karya Wigati ==
Rikala taun [[1971]], John Rawls nerbitaken sawijining buku kanthi judhul ''A Theory of Justice'' (Téyori Keadilan).<ref name="Rasuanto">Bur Rasuanto. 2005. Keadilan Sosial: Pandangan Deontologis Rawls dan Habermas. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. Hal. 25,</ref> Pamanggih wonten ing buku punika inggih dipunkemasipun sawijining konsep ingkang déning Rawls dipunsebut minangka konsep ''justice as fairness'' (keadilan minangka sawijining kejujuran).<ref name="Rasuanto"/> Miturut [[Robert Nozick]], ''A Theory of Justice'' inggih punika sawijining karya filsafat pulitik lan filsafat moral ingkang kiyat, lebet, subtil, wiyar, sistematik, ingkang boten natenaté katingal wonten ing karya-karya filsuf [[Jerman]] sanèsipun.<ref name="Rasuanto"/>. Sasampunipun buku ''A Theory of Justice'' dipunterbitaken, saéngga wonten buku énggal malih karangan Rawls ingkang kagungan judhul ''Political Liberalism'' (Liberalisme Pulitik).<ref name="Rasuanto"/> Buku punika minangka buku panduan kanggé ngandharaken pemikiran babagan ''justice as fairness''.<ref name="Rasuanto"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan