Hindhu: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: seka → saka
(→‎top: éjaan, replaced: tahun → taun, utamané → mliginé)
(→‎top: éjaan, replaced: seka → saka)
[[Gambar:Aum.svg|thumb|Lambang ''[[Aum]]'', lambang suci Agama Hindhu]]
'''Agama Hindhu''' iku uga dikenal kanthi sesebutan ''Sanātana Dharma'' ("Pepener Langgeng") lan ''Vaidika-Dharma'' ("Ngèlmu kang Bener") minangka salah sijining [[agama]] [[donya]]. Agama iki terusané agama [[Wéda]] ([[Brahmanisme]]) sing dadi kapercayané bangsa [[Indo-Iran]] ([[Arya]]). Dinuga, agama iki wiwit ana antara taun 3.102 -1.300 SM. Yèn dideleng sekasaka akèhé umat, Hindhu ana ing urutan telu sawisé [[Kristen]] lan [[Islam]].
 
Ing [[Indonésia]], saliyané ing [[Bali]] lan [[Lombok (pulo)|Lombok]], ing [[Tanah Jawa]] panganuté agama iki uga akèh, mliginé ing [[Tengger]], [[Kabupatèn Banyuwangi|Banyuwangi]] lan akèh tlatah ing [[Jawa Tengah]].
348.872

besutan