Basiyo: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: siaran → giyaran, seka → saka
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q12474894 (translate me))
(éjaan, replaced: siaran → giyaran, seka → saka)
'''Basiyo''' iku sawijining [[pelawak]] sekasaka [[Yogyakarta]]. Lawakan Basiyo kondhang ing [[Jawa]] liwat sawetara siarangiyaran radio ([[RRI]]), televisi ([[TVRI]]), lan atusan rekaman kaset.. Lawakané asring disebut [[Dhagelan Mataram]], jumbuh karo jeneng acarané ing RRI Yogyakarta.[[gambar:gatutkacagandrung.jpg|thumb|150px|right]]
 
Nalika nglawak, Basiyo asring bebarengan karo kanca-kancané, ing antarané Sudarsono, Hardjo Gepeng, Suparmi, Pujiyem, [[Ngabdul]], Atmo Kemin, bojoné (Bu Basiyo), lan liya-liyané. Akèh-akèhé kancané iku karyawan [[RRI]] Nusantara II Yogyakarta, sing lumrah ditampung déning pamaréntah nalika jaman iku.
 
Basiyo uga asring kolaborasi karo sawetara seniman liya, ing antarané [[Bagong Kussudihardjo]], Ki [[Nartosabdo]], [[Nyi Tjondrolukito]], lan liya-liyané.
==Diskografi==
Rekaman audio Basiyo akèh diwedalaké déning Fajar Borobudur Record, Irma lan [[Lokananta]] (Sala).
 
 
*Pangkur Jengglèng
*Basiyo mBlantik
*lan liya-liyané
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Pati 1984]]
[[Kategori:Pelawak Indonésia]]
 
 
{{stub}}
352.737

besutan