Ruwatan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: . → ., bebas → bébas, Sejarah → Sajarah, seka → saka
(éjaan, replaced: Gusti Allah → Allah (2), Yen → Yèn)
(éjaan, replaced: . → ., bebas → bébas, Sejarah → Sajarah, seka → saka)
==Makna==
 
Maknane Ruwatan sejatine reresik diri saka sakehing dosa lan panggawe ala, ngedhekake rasa panembah marang Gusti kang akarya jagad dimen rahayu uripé . Tembung "Ruwat" uga ateges "bebasbébas" saka sakehing goda,coba lan rencana, bebendu, dosa lara lsp.. Ruwatan iku upacara adat Jawa sing tujuwané kanggo mbébasaké wong, masarakat utawa wewengkon saka ancaman bebendu. Inti upacara ruwatan iki sejatiné ndonga, njaluk pangayoman marang Allah saka ancaman bebendu umpamané bencana alam lan liyané, uga ndonga njaluk pngampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing bisa njalari bencana.lan dingo tulak bala ana ing sawijining désa,
 
==Larangan==
Ing kapercayan wong Jawa, ana wanti-wanti supaya wong kang lagi mbobot (ngandhut) ora pati cerak-cerak (nyedhak) ing papan kang lagi ana ruwatan. Amarga daya lan kakuwatan sekasaka ruwatan kang lagi di patrapke bisa marai gugurake calon jabang bayi. Ujaré, kakuwatan iki saka dayaning Ilmu Waringin Sungsang (aksara caraka diwalik).
 
==SejarahSajarah==
Upacara adat iki asalé saka carita [[Bathara Kala]] ya iku [[buta]] sing doyan mangan [[manungsa]]. Bathara Kala iku putra [[Bathara Guru]] utawa putu para [[déwa]].
 
352.737

besutan