Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: . → ., panyebab → jalaran
(éjaan, replaced: kabagi → kapérang, dheweké → dhèwèké (5), Dheweké → Dhèwèké (2))
(éjaan, replaced: . → ., panyebab → jalaran)
|image= Kurukshetra.jpg
|partof=wiracarita ''[[Mahabharata]]''
|caption= nalika perang ing Kurukshetra .
|date= durung mesthi, ± taun 3000 SM - 1000 SM<ref>[http://www.hindunet.org/saraswati/colloquium/colloquium01.htm Hindunet.org]</ref>
|place=Distrik [[Kurusetra]], praja [[Haryana]], [[India|India Utara]].
 
== Anané Paprangan Kurukshetra ==
Paprangan Kurukshetra iku dadi puncaké [[Mahabharata]], [[wiracarita]] paprangan [[Dinasti Kuru]] minangka titik séntralé. Parebutan panguwasan sing dadi panyebabjalaran perang iki, amarga putra-putrane Dretarastra ora gelem nyerahake singgasana krajan Kuru marang seduluré sing paling tuwa, ya iku Yudistira, salah sawijiné Pandawa.Jeneng [[Kurusetra]] sing dadi panggonan paprangan iki duwé teges "daratan Kuru", utawa ''Dharmakshetra'' lan "daratan keadilan". Lokasi iki dipilih kanggo paprangan amarga dianggep suci déning umat [[Hindhu]]. Dusa-dusa apa waé yèn kelakon ana ing kana mesti bakal diampuni ing laladan kana.<ref name="haryana-online.com">[http://www.haryana-online.com/Districts/kurukshetra.htm Kurukshetra is described as DHARAMKSHETRA i.e. 'Region of righteousness'.]</ref>
 
Ing kitab ''[[Mahabharata]]'' dijelasna manawa pangéran [[Dretarastra]] sing wuta awit lair kapeksa nyerahaké takhta krajan Kuru sing punjer pamaréntahané ing Hastinapura marang adhiné, [[Pandu]], sanajan dhèwèké anak mbarep. Pandu duwé putra lima kang misuwur déning sebutan [[Pandawa]], lan Yudistira sing mbarep. Sawisé Pandu ora ana, Dretarastra nggantèni dadi Raja tekan anaké Pandu sing pambarep diwasa.
348.872

besutan