Wong Banjar: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Sistem paseduluran: éjaan, replaced: candhake → candhaké
(→‎Literatur: éjaan, replaced: Ekonomi → Ékonomi)
(→‎Sistem paseduluran: éjaan, replaced: candhake → candhaké)
Kaya sistem paseduluran lumrahé, masarakat Banjar ngenali istilah-istilah tartemtu minangka panyelukan sajeroning kulawarga. Skema mau punjere saka ULUN minangka panyebute.
 
ULUN uga ana celukan kanggo sadulur saka bapak lan ibu. sadulur paling tuwa sinebut ''Julak'', sadulur kaping pindho sinebut ''Gulu'', sadulur candhakecandhaké sinebut ''Tuha'', sadulur tengah saka bapak lan ibu sinebut ''Angah'', lan liyané sinebut ''Pakacil'' (''paman mudha/kecil'') lan ''Makacil'' (''bibi mudha/kecil''), déné paling enom sinebut ''Busu''. Yèn nyeluk sadulur saka ''kai'' lan ''nini'' padha waé, semana uga kanggo sadulur ''datu''.
 
Saliyané istilah ing dhuwun, uga ana sebutan liyané, ya iku :<br />
352.737

besutan