Theravada: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: menika → punika (2), nggeh → inggih
(→‎top: éjaan, replaced: tasih → taksih (2))
(→‎top: éjaan, replaced: menika → punika (2), nggeh → inggih)
'''Buda Theravada''', punika salah satunggiling ilèn agami [[Buda]]. Theravada asalipun saking kalih tembung ing salebeting basa Pali inggih punika : Thera lan Vada. Thera maknanipun sesepuh, lan vada maknanipun ajaran. Dados, Theravada maknanipun Ajaran Para Sesepuh. Maksudipun, Ajaranipun Sang Buda ingkang taksih dijaga kalih para bhikkhu sepuh tanpa nambahi utawa ngurangi ingkang sampun diajarke déning Sang Buda.
 
Sedaya ajaranipun Sang Buda dikumpulake dados telung warna, nggehinggih menikapunika: Vinaya Pitaka, Sutta Pitaka, lan Abhidhamma Pitaka. Kabèh iku ditulis dados kitab sucine sedaya umat Buda ingkang dipunsebut Tipitaka. Kitab meniko dipuntulis nganggé bhasa Pali.
 
Ngantos menikapunika, agama buddha ilèn Theravada taksih pepanggon ing nagari Sri Lanka, Thailand, Mianmar, Laos, Kambodia.
 
== Mahayana lan Theravada ==
352.737

besutan