Stadion Wembley: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: anggone → anggoné (2)
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Februari → Fèbruari, Galeri → Gladri, ndadekake → ndadèkaké, Sejarah → Sajarah)
(→‎top: éjaan, replaced: anggone → anggoné (2))
Stadion iki dirancang déning [[Foster and Partners]] lan [[Populous]] (banjur ditrusake déning HOK Sport).<ref name="wemb"/> Ana baja kang mlengkung ing sadhuwure stadion iki, dawane 317 mèter, mula baja iki dadi baja kang mlengkung kanthi ngadeg ijen paling dawa sadonya. Stadion iki dibangun déning perusahaan [[Australia Multiplex]] kanthi prabeya £ 798,000,000.
 
Sadurung stadion iki dijenengi '''Stadion The Old Wembley''' banjur ditutup nalika sasi [[Oktober]] taun [[2000]]. Wiwit dibongkar pisanan ing sasi [[Dhésèmber]] taun 2000. Banjur diwiwiti anggoneanggoné ndandani ing taun [[2003]]. Nanging, ana perkara kang nggawe mulure wektu kanggo bongkar stadion iki, nganti [[Fèbruari]] [[2003]]. Kang ndadèkaké stadion iki ora rampung-rampung anggoneanggoné ndandani amarga antarané [[WNSL]] lan [[Multiplex]] ana perkara kang prelu dirampungake kanthi ukum. Stadion iki rampung didandani tanggal [[9 Maret]] [[2007]]. Banjur minangka Pinal [[Piala FA]] [[2007]].<ref name="wemb">[http://www.kabar-terkini.info/2011/05/ini-dia-sejarah-stadion-wembley-tempat-final-liga-champion-2011.html www.kabar-terkini.info] Ini Dia Sajarah Stadion Wembley Tempat Final Liga Champion 2011 (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)</ref>
 
== Gladri ==
348.872

besutan