Srikandhi: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Anggone → Anggoné, ndampingi → ngampingi, == Paraga == → == Ingkang maragani ==
(→‎top: éjaan, replaced: nemokaké → nemu)
(éjaan, replaced: Anggone → Anggoné, ndampingi → ngampingi, == Paraga == → == Ingkang maragani ==)
Dèwi Srikandhi tau dilamar déning [[Prabu Jungku Mardea]] saka nagara [[Parangkubarja]].<ref name="internet1"/> [[Drupada|Prabu Drupada]], bapaké Srikadhi seneng karo lamarane Jungku Mardea, nanging Srikandhi ora seneng. Banjur dhèwèké madul marang Arjuna.<ref name="internet1"/> Arjuna mbela Srikandhi, banjur Srikandhi dhaup karo Arjuna.<ref name="internet1"/>
 
== ParagaIngkang maragani ==
Dewi Srikandhi mripaté jahitan, irunge mbangir, rainé rada ndhangak, nuduhaké dhèwèkée putri kang duwé swara ''dencing''.<ref name="buku1"/> Dewi Srikandhi nganggo sanggul, arané ''Sanggul Gedhé''.<ref name="buku1"/> Nduwèni ''jamang'' kanthi garudané mengguri.<ref name="buku1"/> Sebagian rambuté diumbaraké polos.<ref name="buku1"/> Kalunge awujud bulan sabit.<ref name="buku1"/> AnggoneAnggoné kain dodot putrèn.<ref name="buku1"/>
 
== Patemon Klawan Arjuna ==
 
== Senapati Perang Wanita ==
Srikandhi iku prajurit wanodya kang cukat, trengginas, omongane ladak, kumresek, nanging ngantasi karya, jujur, setya marang garwa, tata kramane genep.<ref name="buku2"/> Polahe Srikandhi ora béda kaya satriya perang.<ref name="buku4">[Marsono, Hendrosaputro, Waridi. 1999. Ensiklopedi Basa Jawa. Yogyakarta: Lembaga Studi Jawa]</ref> Kajaba iku Srikandhi pinter perang lan olah panah.<ref name="buku4"/> Dadi ora kleru yèn para Pandawa ngangkat Srikandhi dadi Senapati perang ndampingingampingi Arjuna nalika perang Bharatayuda ing lapangan Kurusetra.<ref name="buku3"/>
Ing perang [[Bharatayudha]], Dewi Srikandhi diutus dadi senapati perange Pandawa, nggenteni [[Resi Seta]], satriya saka Wirata kang séda nalika perang tandhing lawan Resi [[Bisma]], senapati saka [[Kurawa]].Bhisma kaget nalika wewayangan Dewi Amba|[[Dewi Amba]] nyawiji ing ragane Srikandhi.<ref name="buku2"/> Mesthi waé Srikandhi dudu tandhingane.<ref name="buku2"/> Srikandhi mulat sigra nyekel panah Pasopati|''pasopati''.<ref name="buku2"/> Panah diloloske, banjur disaut déning Dewi Amba ditamakake ing jajane Bhisma.<ref name="buku2"/> Getih muncrat, nyawa pegat.<ref name="buku2"/>
<ref name="internet1"/> Kadadean iku padha karo kutukane [[Amba|Dewi Amba]], putri Prabu [[Darmahambara]], ratu nagara Giyantipura|[[Giyantipura]], kang mati déning Resi Bisma|[[Resi Bisma]].<ref name="internet1">[http://ki-demang.com/gambar_wayang/index.php?option=com_content&task=view&id=1062&Itemid=1071 Dewi Srikandhi], situs wèb ki-demang.com (diakses tanggal 5 Maret 2011).</ref>
348.872

besutan