Kaisar Tianqi: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: anggone → anggoné, liyane → liyané, meneh → manèh, Merga → Amarga, ndadekake → ndadèkaké, nembe → nembé, sawise → sawisé, Sawise → Sawisé, suwe → suwé
(éjaan, replaced: dheweke → dhèwèké)
(éjaan, replaced: anggone → anggoné, liyane → liyané, meneh → manèh, Merga → Amarga, ndadekake → ndadèkaké, nembe → nembé, sawise → sawisé, Sawise → Sawisé, suwe → suwé)
[[Gambar:明熹宗.jpg|thumb|250px|Kaisar Tianqi.]]
'''Kaisar Tianqi''' ([[Hanzi]]: 天啟, {{lahirmati||23|12|1605||30|9|1627}}) ya iku kaisar ka-15 saka [[Dinasti Ming]] kang mrentah saka taun [[1620]] nganti tekan taun 1627.<ref name="tianqi"/><ref name="kaisar">[http://m-search.jp/ms/n_news.cgi?MoN=g&UoN=wapedia.mobi%2Fid%2FKaisar_Tianqi m-search.jp]</ref> Tianqi lair karo jeneng '''Zhu Youxiao''' (朱由校), ya iku anak pisanan saka [[Kaisar Taichang]].<ref name="kaisar"/> Dhèwèké dadi kaisar nalika umure nembenembé 15 taun sawisesawisé bapake mangkat nalika taun 1620.<ref name="kaisar"/>
== Pamrntahan ==
Tianqi ya iku kaisar kang males lan sering nglalekake tugase dadi kepala nagara.<ref name="tianqi">[http://www.tionghoa.com/2008/07/ www.tionghoa.com]</ref> Dhèwèké ya iku saijining kaisar kang ora bisa maca lan uga ora seneng sinau.<ref name="kaisar"/> MergaAmarga ora bisa anggoneanggoné maca laporan lan dokumen kenagaraan, ditambah menehmanèh ketidaktertarikane marang urusan nagara, kekuasaane banjur disalahgunakake déning kasim kepalane, [[Wei Zhongxian]] lan [[Selir Ke]], ibu susu kang nggedekake dhèwèké.<ref name="kaisar"/>
Ke ya iku sawijining wanita kang ora bener.<ref name="kaisar"/> SawiseSawisé bapake mati, dhèwèké urip karo salah siji kasim kang jenenge Wei Chao, ora let suwesuwé, dhèwèké banjur lunga minggat lan pindah menyang kasim liyaneliyané kang ora liya ya iku Wei Zhongxian.<ref name="kaisar"/> Manfaatke akses kang amba kanggo gegandengan karo kaisar, dhèwèké nggoda kaisar enom mau kang ndadekakendadèkaké dhèwèké kanugrahan gelar Nyonya Fengsheng.<ref name="kaisar"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan