Liter: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: meter → mèter (2), nduweni → duwé, senajan → sanajan (2), sisi → sisih
c (→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan, replaced: meter → mèter (2), nduweni → duwé, senajan → sanajan (2), sisi → sisih)
[[Gambar:CubeLitre.svg|250px|thumb|Kubus kang nduweniduwé volume 1 liter]]
'''Liter''' ya iku unit ukur saka [[volume]]. Liter dudu salah siji saka [[unit SI]], senajansanajan dianggep "unit sakjabaning SI kang bisa ditampa ppigunane karo SI". Unit SI kanggo volume ya iku [[metermèter kubik]] (m³).
 
<p align=center>'''1 l = 1 dm<sup>3</sup> = 1.000&nbsp;cm<sup>3</sup> = 1.000 cc
<p align=center>'''1 ml = 1&nbsp;cm<sup>3</sup> = 1 cc
 
Simbol liter ya iku huruf '''l''' cilik, utawa [[hurup kapital]]e, '''L'''. Huruf l cilik latin ('''ℓ''') uga digunakake senajansanajan ora ditampa déning [[Bureau International des Poids et Mesures|BIPM]].
 
== Definisi ==
 
1 liter padha karo:
* 0.001 [[metermèter kubik]],
* 1 [[desimeter kubik]],
* 1000 [[sentimeter kubik]]
* volume kubus kang sisisisih-sisine 10 [[sentimeter]].
 
Liter uga bisa dipara dadi unit kang luwih cilik, ya iku 1 liter padha karo:
352.737

besutan