San Marino: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: . → ., Daftar → Pratélan, dunia → donya, Senajan → Sanajan
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(éjaan, replaced: . → ., Daftar → Pratélan, dunia → donya, Senajan → Sanajan)
|time_zone_DST =
|utc_offset_DST = +2
|cctld = .sm
|calling_code = 378
|footnotes=
}}
'''Républik San Marino''' ya iku [[nagara]] paling cilik ing donya lan dikubengi déning [[Italia]], ing sisih lor wewatesan karo [[propinsi]] [[Rimini]], laladan [[Emilia-Romagna]] lan ing sisih kidul propinsi [[Pesaro]] lan [[Urbino]], laladan [[Marche]].
Républik San Marino minangka [[republik]] paling tuwa ing donya kang isih ana, kang diwangun ing taun [[301]] déning [[Santo Marinus]] (utawa San Marino sajeroning [[basa Italia]]). SenajanSanajan San Marino sawijining [[nagara]] mardika nanging isih gumantung marang nagara [[Italia]] kang ngubengi wewengkoné.
 
[[Giuseppe Garibaldi]] kang nyawijèkaké Italia ing taun [[1860]] tau ndhelik saka musuh ing San Marino. Ing kana dhèwèké olèh bantuan saka pemimpin San Marino lan rakyaté kanggo nerusaké perjuangan. Mulané [[Giuseppe Garibaldi]] janji yèn San Marino tetep dadi [[nagara]] mardika.
 
== Uga delengen ==
* [[DaftarPratélan nagara-nagara di duniadonya]]
* [[Italia]]
 
352.737

besutan