Jénggot: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: akehe → akèhé, nduwèni → duwé (3), senajan → sanajan
(→‎Sikh: éjaan, replaced: Budhaya → Budaya)
(éjaan, replaced: akehe → akèhé, nduwèni → duwé (3), senajan → sanajan)
[[Gambar:CheyFidel.jpg|250px|thumb|[[Che Guevara]] lan [[Fidel Castro]] pejuang saka [[Kuba]] kang nduwèniduwé jenggot]]
'''Jenggot''' (basa krama ; ''Gumbala'') ya iku [[rambut]] kang thukul ing [[janggut]], [[gulu]], [[pipi]] nganti tumeka sangisore [[kuping]]. Kanthi Pangereten iki, [[bréwok]] kang ana ing sangisore pipi uga kalebu jenggot. Elmu kang nyinaoni babagan jenggkon kaarani [[pogonologi]].
 
Wong kang jenggoten umume kaanggep wong kang [[wicaksana]], [[maskulin]] utawa diajeni senajansanajan uga kaanggep kurang rapi lan [[nylenèh]].
 
Jenggot dadi salah sijining ciri manawa wong lanang wis [[diwasa]].
== Jenggot tumrape piwulang agama ==
=== Islam ===
Tumrape wong [[Islam]], ngingu jenggot hukume sunnah diingu tumrape wong lanang, adhedhasar pira-pira [[hadits]] kang nerangake bab jenggot. Pira-pira [[Nabi]] lan [[sahabat]] kacirikake nduwèniduwé gumbala kang lemu.
=== Nasrani ===
Ing pira-pira [[potrèt]] lan gambar wong-[[wong suci]] saka agama [[Nasrani]], akèh-akeheakèhé nduwèniduwé jenggot.
=== Sikh ===
Salah siji cirining wong [[Sikh]] ya iku nganggo [[surban]] lan ngingu [[jenggot]]
352.737

besutan