Basa Viètnam: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Korea → Koréa (2), luwih saka → punjul, Senajan → Sanajan
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
(→‎top: éjaan, replaced: Korea → Koréa (2), luwih saka → punjul, Senajan → Sanajan)
|region = [[Asia Kidul-Wétan]]
|speakers = 70-73 yuta panutur ibu (kalebu 3 yuta ing sebrang laut) {{br}}total 80+ yuta
|rank = 13–17 (panutur ibu); mèh padha karo basa [[basa KoreaKoréa|KoreaKoréa]], [[basa Telugu|Telugu]], [[basa Marathi|Marathi]] lan [[basa Tamil|Tamil]]
|fam2 = [[basa Mon-Khmer|Mon-Khmer]]
|fam3 = [[basa Vietik|Vietik]]
'''Basa Viètnam''' ('''tiếng Việt''', uga '''tiếng Việt Nam''' atawa '''Việt ngữ'''), iku [[basa resmi]] [[Vietnam]] (''Việt Nam'').
 
Basa Viètnam iku basa ibu suku Viètnam (87% saka kabèh pedunung Vietnam) lan luwih sakapunjul 2 yuta émigran Viètnam (akèh sing ing [[Amérika Sarékat]]). Saliyané iku, basa iki uga arupa basa angka loro kanggo ètnis minoritas ing Viètnam.
 
SenajanSanajan ngandhut akèh tembung-tembung serepan saka [[basa Tionghoa]] lan asliné ditulis sajeroning [[aksara Tionghoa]], para ahli basa nganggep basa Vietnam minangka [[basa Austroasiatik]].
 
Viètnam saiki migunakaké [[aksara Latin]] sajeroning tulisan.
348.872

besutan