Spyware: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: nduwèni → duwé (2), senajan → sanajan, Senajan → Sanajan
(→‎Ngreksa komputer saka spyware: éjaan, replaced: aktifitas → aktivitas)
(éjaan, replaced: nduwèni → duwé (2), senajan → sanajan, Senajan → Sanajan)
#Informasi kang diklumpukaké lan dikirimaké déning spyware ora bisa dokontrol déning panganggo.<ref name="internet3"/>
#Spyware bisa èndha saka sistem kaamanan kang prasaja, saéngga ora kedhetèksi.<ref name="internet3"/>
#Spyware uga asring ngakibataké rusaké ing dhokumèn duwèkané panganggo.<ref name="internet3"/> SenajanSanajan biyasané ngowahi pira-pira [[sistem file]] windows.<ref name="internet3"/>
#Spiware ora ndhuplikasi utawa réplikasi dhèwèké dhéwé.<ref name="internet3"/>
#Ngakibataké mudhuné kinerja sistem.<ref name="internet3"/>
#Bisa ngowahi pangaturan konèksi internèt utawa paramban (''[[browser]]''), lan ngakibataké aloné konèksi, ngarahaké marang situs katentu.<ref name="internet3"/>
# Masalah gedhé saka spyware ya iku angèl dibusak (''uninstal''), senajansanajan bisa ananging ora bisa tuntas. Ateges isih ninggal sisa [[code]] pelacak ([[tracker code]]) ing sajeroning sistem komputer.<ref name="internet3"/>
 
==Cara ngenali spyware kang ana ing komputer==
 
==Ngreksa komputer saka spyware==
Komputer biyasané wis nduwèniduwé program antivirus, kaya ta [[windows]] kang wis nduwèniduwé [[Microsoft Windows Security Center]]. Program antivirus kudu rutin di-[[update]] supaya luwih maksimal ngreksa komputer saka serangan virus. Pilih antivirus kang trep karo kabutuhan. Gunakna antivirus gratis utawa kang mbayar. Bédané yèn antivirus kang mbayar iku luwih manéka saéngga kemampuanané ngreksa komputer saka virus luwih kuwat lan mumpuni ketimbang kang gratis. Program kang mbebayani kanggoné komputer ora mung virus, ananging uga spyware. Spyware bisa luwih mbebayani saka virus amerga bisa ngertèni aktivitas panganggo komputer saben wektu kanthi komputeré kasebut.
 
Bédané antarané spyware lan virus ya iku ing cara panyebarané. Virus sacara mandhiri mrodhuksi awaké dhéwé ing saben pérangan data ing komputer. Wondéné spyware nyebar minangka [[cookie]] kang ana ing saben panganggo komputer kang ngaksès internèt.<ref name="internet5">[http://www.agatossi.com/2012/06/melindungi-komputer-dari-virus-dan.html], (Kaundhuh 31/10/12).</ref>
352.737

besutan