Lindhu Italia 2009: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: korban → kurban, tempat → papan
(→‎top: éjaan, replaced: kedadéyan → kadadéan, klebu → kalebu)
(→‎top: éjaan, replaced: korban → kurban, tempat → papan)
|countries affected = [[Abruzzo]], [[Italy]]
|tsunami =
|casualties = 235+ tewas<ref name="BBC11.32GMT7Apr">{{cite web|url=http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7986727.stm|title=Italy earthquake deaths soar - PM|date=2009-04-07|accessdate=2009-04-07|publisher=[[BBC News]]}}</ref><br />34 hilang<ref name="BBC11.32GMT7Apr"/><br />1.500 luka-luka<ref name="BBC11.32GMT7Apr"/><br />17.000 kehilangan tempatpapan tinggal<ref name="BBC11.32GMT7Apr"/>
}}
 
'''Lindhu L'Aquila 2009''' iku [[lindhu]] kanthi kakuwatan 6,3 [[skala Moment]] sing kadadéan ing tlatah [[Italia]] tengah [[Abruzzo]] ing tanggal [[6 April]] [[2009]]. Lindhu iki nyusul sakrangkaian guncangan-guncangan cilik wiwit Januari 2009, kalebu sawijining lindhu kanthi kakuwatan 4,0 ing tanggal [[30 Maret]]. Sapérangan gedhé karusakan ana ing kutha paninggalan [[Abad Pertengahan]], [[L'Aquila]]. Sora-orané 235 jiwa dilapuraké tiwas <ref name="CorSera01">{{cite web|url=http://www.corriere.it/english/09_aprile_07/abruzzo_earthquake_2f6d86d8-2360-11de-aefc-00144f02aabc.shtml|title=Abruzzo Earthquake – 207 Dead and 15 Missing. Drama of the Displaced|date=2009-04-07|accessdate=2009-04-07|publisher=Corriere della Sera}}</ref>, menjadikannya sebagai lindhu dengan korbankurban tewas paling banyak di Italia sejak [[lindhu Irpinia 1980]].
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan