Kertu pos: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: alat → piranti, jabatan → kalungguhan, luar negeri → jaban rangkah, penelitian → panalitèn
(éjaan, replaced: kayata → kaya ta (4))
(→‎top: éjaan, replaced: alat → piranti, jabatan → kalungguhan, luar negeri → jaban rangkah, penelitian → panalitèn)
'''Kertu pos''' ya iku salembar [[dluwang]] kang ukurané kandel utawa digawé saka [[karton]] tipis kang bentuké [[persegi panjang]].<ref name="internet2"/> Kartu pos gunané kanggo nulis lan ngirimaké tulisan kang ora usah diwadhahi [[amplop]].<ref name="internet2"/> Ngirim nganggo kartu pos regané luwih murah tinimbang yèn ngirim nganggo [[layang]].<ref name="internet2"/>
 
Kertu pos kang sepisanan ing donya digawé ing [[Austria]] nalika tanggal [[1 Oktober 1869]].<ref name="internet2"/> Nalika iku kertu pos nduwéni jeneng ''Correspondenz-Karte''. Kertu pos biyasané dikirimké wong-wong nalika lunga ing luarjaban negerirangkah kanggo kenang-kenangan kang mratandakaké yèn dhèwèké wis tau lunga ing [[nagara]] iku.<ref name="internet2"/> Jeneng ''Correspondez-Karte'' iki tegese kertu pos gunané kanggo [[alatpiranti]] kang bisa digunakaké kanggominangka ''berkoresponden''.<ref name="internet2"/> Akèh kaluwihan saka kertu pos tinimbang nulis layang.<ref name="internet2"/> Kertu pos luwih sithik nggunakaké kertas lan ora prelu nggunakaké amplop.<ref name="internet2"/> Ukurané kang cilik uga kena kanggo nyingkat pawarta kang bakal dikirim marang kang nampa pesen.<ref name="internet2"/>
Ilmu penelitianpanalitèn lan nglumpukaké kertu pos diarani [[deltiologi]].<ref name="internet2">[http://www.newsindo.com/kartupos/menarik.htm newsindo.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
Kartu pos biyasané ana gambaré.<ref name="internet1"/> Gambar kang ana ing kertu pos kaya ta gambar panggonan kang misuwur ing salah sawijining nagara iku, gambar wong, gambar alam kaya ta [[gunung]], [[segara]], [[kapal]], [[kéwan]]-kéwan kaya ta kéwan kang langka lan dadi ciriné nagara iki, utawa gambar wong kang nduwéni jabatankalungguhan kang dhuwur ing nagara.<ref name="internet1"/> Kertu pos uga kena kanggo ucapan [[Natal]], taun baru, lan dina riyaya kaya ta [[Idul Fitri]], lan dina kang dianggep penting ing nagara iku.<ref name="internet1">[http://www.indonesianewsonline.com/prangko/stamps/koleksi.htm indonesianewsonline.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan