Bakso: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Belgia → Bèlgi, Crita → Carita
(→‎Kaséhatan: éjaan, replaced: Yen → Yèn)
(éjaan, replaced: Belgia → Bèlgi, Crita → Carita)
Bak tegesé daging [[babi]], déné so tegesé [[mi]] lan [[sop]].<ref name="internet1" />
Ing [[Indonésia]] dhéwé daging [[babi]] diganti nganggo daging [[sapi]], nanging tetep diarani ''bak''.<ref name="internet1" />
CritaCarita ngenani bakso ana wiwit [[abad 17]], nalika pungkasané [[Dinasti Ming]].<ref name="internet2">[http://jurnalartikel.com/sejarah-bakso.html Sejarah Bakso] (dipunundhuh 13 Maret 2011)</ref>
Ing sawijining désa ing [[Fuzhou]] ana priya jenengé [[Meng Bo]] kang banget ngabekti mring ibuné.<ref name="internet2" /> Nalika ibuné tuwa, dhèwèké nggawé daging giling kang digodhog kanggo ibuné amarga ibuné seneng dhahar [[daging]].<ref name="internet2" /> Bakso iki rasané jebul énak lan tangga teparoné padha ngerti banjur njaluk tulung supaya diajari nggawé.<ref name="internet2" /> Wiwit saka iku bakso kawentar tekan ngendi-endi.<ref name="internet2" />.
 
# Ing [[Afganistan]], bakso dianggo minangka panganan tradhisional karo sop gawéan omah.<ref name="internet1" />
# [[Albania]]. Bakso iku digoréng (Qofte të fërguara).<ref name="internet1" />
# [[BelgiaBèlgi]]. Bakso diarani ''ballekes'' utawa ''bouletten'' ing [[Flanders]] lan [[Brussels]], lan ''boulettes'' utawa ''boulets'' ing ''Wallonia''.<ref name="internet1" /> Padatan disuguhaké karo [[saos]] [[tomat]] utawa saos [[sambel]], lan [[kenthang]] [[goréng]], [[krokèt]] kenthang (kenthang croquettes) utawa kenthang kukus (steamed potatoes).
# [[Portugal]] lan [[Brazil]]. Bakso diarani ''almôndegas'' lan padatan digoreng lan disuguhaké bebarengan karo [[spaghetti]].<ref name="internet1" />
# [[Cina]]. Bakso kang paling kerep digawé iku saka daging babi lan padatan digodhog (kadhang ditambahi kecap).<ref name="internet1" />
352.737

besutan