Nagorno Karabakh: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber (2), dianggep minangka → dianggep
(Replacing Flag_of_Nagorno-Karabakh.svg with File:Flag_of_Artsakh.svg (by CommonsDelinker because: File renamed: File renaming criterion #2: the term "Nagorno Karabakh Republic" is no long)
(→‎top: éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber (2), dianggep minangka → dianggep)
|-
| '''[[Kamardikan]]'''<br />&nbsp;–&nbsp;Deklarasi<br />&nbsp;–&nbsp;Dirayakan<br />&nbsp;–&nbsp;Kedaulatan
| Saka [[Azerbaijan]]<br />&nbsp;[[10 DesemberDhésèmber]] [[1991]]<br />&nbsp;[[2 September]] [[1991]]<br />&nbsp;Ora diakoni
|-
| '''[[Wewengkon]]'''
'''Nagorno-Karabakh''' ([[basa Azerbaijan]]: '''Dağlıq Qarabağ''' atau '''Yuxarı Qarabağ'''; [[basa Rusia]]: '''Нагорный Карабах''', '''Nagornyy Karabakh'''; [[basa Armenia]]: '''Լեռնային Ղարաբաղ''', '''Lernayin Gharabagh''') iku wewengkon kang dumunung ing pérangan kidul [[Kaukasus]], ya iku 270&nbsp;km sisih kulon [[Baku]], kutha krajan [[Azerbaijan]]. Wewengkon iki dipanggoni déning mayoritas etnik [[Armenia]], lan dikuwasani déning militèr Armenia.
 
Padunung etnik Armenia setempat mroklamasèkaké kamardikan Républik Nagorno-Karabakh saka Azerbaijan ing tanggal [[10 DesemberDhésèmber]] [[1991]], nanging kadhaulatan republik mau ora diakoni déning donya internasional lan wewengkon mau sacara ''[[de jure]]'' dianggep minangka pérangan saka [[Azerbaijan]]. Tanggal [[27 Juni]] [[2006]], Armenia lan Azerbaijan sarujuk kanggo ngidinaké padunung Nagorno-Karabakh nganakaké [[referendum]] bab status wewengkon mau ing mangsa ngarep.<ref>''[http://www.armenialiberty.org/armeniareport/report/en/2006/06/00DB055C-7469-4805-A919-3395C5858110.ASP Armenian, Azeri Leaders ‘Agreed To Karabakh Referendum’]'', ArmeniaLiberty.org, diakses 27 Juni 2006</ref>
 
Padunung Armenia kerep banget nyebut wewengkon iki kanthi jeneng '''Artsakh''' (basa Armenia: '''Արցախ''').
352.737

besutan