Deflator PDB: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ekonomi → ékonomi
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: ekonomi → ékonomi)
Ing sajeroné [[ilmu ékonomi]], '''deflator PDB''', utawa '''GDP Deflator''' ning basa [[Inggris]], ya iku ''rasio'' watara [[PDB riil]] karo [[PDB nominal]], diping 100. Deflator PDB iku meruhaké gedhené owahing rega saka kabehé barang anyar, barang produksi lokal, barang langsung dadi, lan jasa. PDB iku singkatan saka [[produk domestik bruto]] (PDB)—gunggungé produk arupa barang lan jasa kang dikasilaké déning unit-unit produksi ning sakjeroné wates wewengkon nagara (domestik) kang suweni sataun.
 
PDB deflator, bebarengan karo [[IHK]], sering digunakaké kanggominangka ngukur tingkat inflasi nig suatu nagara.
 
 
{{ekonomiékonomi-stub}}
352.737

besutan