Kumunisme: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé (2)
(→‎top: éjaan, replaced: Februari → Fèbruari, sejarah → sajarah, teori → téyori, téori → téyori (2))
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé (2))
'''Komunisme''' iku [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' sing tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]]. Sawijining [[manuskrip]] pulitik sing pisanan dibabar ing tanggal [[21 Fèbruari]] [[1848]] téyori ngenani komunis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (sajarah lan masa kini)'' lan [[ékonomi kasejahtran]] sing sabanjuré tau dadi salah siji obahan sing paling nduwèniduwé prabawa sajeroning jagad pulitik.
 
Komunisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping-19]]an, sajeroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung pérangan saka [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ékonomi]]. Ananging, sajeroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] sajeroning komunisme antara penganut komunis téyori karo komunis revolusioner sing saben faksi nduwèniduwé téyori lan cara perjuangané sing béda-béda sajeroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan