MiG-21: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: generasi → génerasi, Korea → Koréa, meter → mèter, militer → militèr, diproduksi → diprodhuksi (3)
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu, khususé → mliginé)
(éjaan, replaced: generasi → génerasi, Korea → Koréa, meter → mèter, militer → militèr, diproduksi → diprodhuksi (3))
|variants with their own articles = [[Mikoyan Ye-150|Ye-150]]<br />[[Mikoyan Ye-150|Ye-152]]<br />[[Chengdu J-7]]
}}
'''MiG-21F Fishbed''' iku [[pesawat tempur]] sergap jarak cedhak lan minangka pesawat produksi generasigénerasi pisanan saka seri '''MiG-21''' sing populer. Prototipe saka pesawat iki, E-5 (diwaca ''Ye-5'') mabur pisanan taun [[1955]] lan muncul ing ngarepé publik wektu Dina penerbangan Soviet ing Lapangan Udara Tushino, [[Moskwa]] ing sasi [[Juni]] [[1956]]. Wektu [[perang Vietnam]], pesawat iki digunakaké kanggominangka nyerang armada pesawat [[Amérika Sarékat]], uga digunakaké sajeroning perang [[Bangsa Arab|Arab]]-[[Israèl]], ing antarané [[Perang Enem Dinten|Perang Enem Dina]] lan [[Perang Yom Kippur]], [[perang India-Pakistan]], krisis [[Yaman]] lan sawetara paprangan ing belahan [[donya katelu]], saéngga pasisirs dijiluki ''[[AK-47]] ing udara'', utawa ''krikil landhep saka wétan'' amarga wiwitané pihak kulon mliginé Amérika Sarékat nganggep rèmèh pesawat iki. Luwih saka 30 nagara ing donya kalebu sekuthu Amérika Sarékat migunakaké pesawat iki. Sithik-sithiké ana 15 versi saka MiG 21 sing wis diproduksidiprodhuksi, sawetara diproduksidiprodhuksi ing njabané [[Uni Soviyet]]. Kurang luwih ana 8000 pesawat iki wis diproduksidiprodhuksi.
<!--
 
# J-7 III = 1.350&nbsp;mi / 2.200&nbsp;km ferry range
 
* Katinggian Jelajah 14000 metermèter
* Kapasitas Bahan Bakar internal
 
 
[[Afganistan]], [[Albania]] (J-7), [[Aljazair]], [[Angola]], [[Azerbaijan]], [[Bangladesh]], [[Bulgaria]], [[Myanmar]], [[Kamboja]], [[China]] (J-7), [[Kongo]], [[Kroasia]], [[Kuba]], [[Ceko]], [[Mesir]],
[[Etiopia]], [[Finlandia]] [[Jerman Wétan]], [[Guyana]], [[Hongaria]], [[India]], [[Indonésia]], [[Iran]], [[Irak]], [[Kazakhstan]], [[Laos]], [[Libya]], [[Madagaskar]], [[Mali]], [[Mongolia]], [[Mozambik]], [[Nigeria]], [[KoreaKoréa Lor]], [[Yaman]], [[Pakistan]] (J-7), [[Polen]] [[Rumania]], [[Slovakia]], [[Sri Lanka]], [[Sudan]], Syria ([[Suriah]]), [[Tanzania]], [[Vietnam]], [[Yugoslavia]] ([[Serbia]]), [[Zambia]], [[Zimbabwe]]
 
== Cathetan ==
 
[[Kategori:Pesawat tempur]]
[[Kategori:Artikel kelas awal mawa topik militermilitèr]]
352.737

besutan