Encyclopædia Britannica: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: luwih saka → punjul, Nobel → Nobèl, diproduksi → diprodhuksi
(→‎top: Skotlandia -> Sekotlan, replaced: Skotlandia → Sekotlan)
(→‎top: éjaan, replaced: luwih saka → punjul, Nobel → Nobèl, diproduksi → diprodhuksi)
[[File:Encyclopaedia Britannica 15 with 2002.jpg|thumb|Édisi kaping 15 ''Encyclopædia Britannica'']]
'''Encyclopædia Britannica''' ([[basa Latin|Latin]] kanggo "Ènsiklopédi Britania"), dibabar déning Encyclopædia Britannica, Inc., iku sawijining ènsiklopédi umum cara Inggris. Ènsiklopédi iki ditulis déning sakiwa-tengené 100 panulis kebak wektu lan luwih sakapunjul 4.000 panyumbang. Antarané ana 110 pamenang bebungah NobelNobèl lan limang présidèn Amérika. Vèrsi pungkasan sing kacithak iku dibabar ing taun 2010. Isiné ana 32 jilid lan 32.640 kaca. Sawisé iku édisiné dadi digital waé.
 
Encyclopædia Britannica iku ènsiklopédi abasa Inggris sing lawas dhéwé lan isih diproduksidiprodhuksi. Ènsiklopédi iki kapisan dibabar antara taun 1768 lan 1771 in [[Edinburgh]], Sekotlan ing telung jilid.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan