Energi kinetis: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Benda bertranslasi: éjaan, replaced: ningkat → mundhak
(→‎Benda bertranslasi: éjaan, replaced: meter → mèter (2))
(→‎Benda bertranslasi: éjaan, replaced: ningkat → mundhak)
:''E''<sub>''k''</sub> = (1/2) • 80 • 18<sup>2</sup> J = 12.96 kiloJoule (kJ)
 
Amargi besaran ènergi kinetik berbanding lurus kaliyan kuadrat kecepatannya, mila sebuah objek ingkang kecepatanipun ningkatmundhak dados kalih, mila benda punika gadahi ènergi kinetik sekawan kali lipat saking semula. Tuladhane ingih punika , mobil ingkang gerak kacepatane kaping kalih saking kacepatan mobil sanès, mila mobil punika ugi betahaken jarak sekawan langkung tebih kanggé ngenti, diasumsikan ageng gaya pengereme konstan. Energi kinetik ingkang gadahi benda ingkang gadahi gegayutan kaliyan [[momentum]]nipun kaliyan persamaan:
:<math>E_k = \frac{p^2}{2m}</math>
 
352.737

besutan