Sultan Agung: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: marentah → maréntah, Presiden → Présidhèn, seda → séda, Sejarah → Sajarah (2)
(éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan, Presiden → Présidhèn, ditetepaké → dikukuhaké)
(éjaan, replaced: marentah → maréntah, Presiden → Présidhèn, seda → séda, Sejarah → Sajarah (2))
{{gabungsaka|Sultan Agung Hanyakrakusuma}}
[[Gambar:Sultan Agung.jpg|right|thumb|Sultan Agung]]
'''Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo''' (lair: [[Mataram]], [[1593]] - sedaséda : [[Mataram]], [[1645]]) iku raja [[Kasultanan Mataram]] sing marentahmaréntah [[taun]] [[1613]]-[[1645]]. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan paling gedhé ing [[Jawa]] lan [[Nusantara]] wektu semana.
 
Saka jasa-jasané minangka pejuang lan budayawan, Sultan Agung wis dikukuhaké dadi [[pahlawan nasional Indonésia]] adhedhasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975 amarga wis gigih nentang praktik penjajahaning walanda, kaping pindho sultan agung nyerang [[VOC]] ing [[Batavia]] , ing taun [[1628]] lan taun [[1629]]
== Kapustakan ==
* ''Babad Tanah Jawi, Mulai dari Nabi Adam Sampai Tahun 1647''. (terj.). 2007. Yogyakarta: Narasi
* M.C. Ricklefs. 1991. ''Sejarah IndonésiaIndonesia Modern'' (terj.). Yogyakarta: Gadjah Mada University Press
* Moedjianto. 1987. ''Konsep Kekuasaan Jawa: Penerapannya olèh Raja-raja Mataram''. Yogyakarta: Kanisius
* Purwadi. 2007. ''SejarahSajarah Raja-Raja Jawa''. Yogyakarta: Media Ilmu
 
{{start box}}
352.737

besutan