Wlahar: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu
(→‎top: éjaan, replaced: umumé → lumrahé, gunung berapi → gunung geni)
(→‎top: éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu)
'''Wwlahar''' iku aliran material vulkanik sing racaké arupa campuran [[watu]], [[pasir]] lan [[krikil]] amarga anané ilining banyu sing dumadi ing èrèng-èrènging gunung ([[Gunung Berapi|gunung geni]]). Ing [[Indonésia]], aliran wlahar iki bakal terus tambah prilakuné bebarengan karo udan sing sansaya asring.
 
Ilining wlahar iku ndrawasi mligi kanggo penduduk sing manggon ing èrèng-èrènging gunung utawa kanggo para juru tambang pasir sing ana ing laladan ilining wlahar iku liwat. Wwlahar bisa mili banter puluhan mèter per detik nganti sawetara kilomèter nggawa ènergi sing cukup gedhé. Mula saka iku, lumrahé wlahar digawékaké saluran mirunggan sing miturut ilmungèlmu [[geoteknik]] kasebut "[[sabo]]".
 
Sawetara gunung ing Indonésia nduwé aktivitas ilining wlahar iki, ya iku [[Gunung Galunggung]] ing Jawa Kulon lan [[Gunung Merapi]] ing [[Jawa Tengah]]/[[Yogyakarta]].
352.737

besutan