Pondhok pesantrèn Tebu Ireng: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu (2)
(éjaan, replaced: contone → contoné, Daftar → Pratélan, dalang → dhalang, Mei → Mèi (5), pelajaran → wulangan (2), sejarah → sajarah, Sejarah → Sajarah, senajan → sanajan)
(éjaan, replaced: ilmu → ngèlmu (2))
|footnotes =
}}
'''Pesantren Tebu Ireng''' ya iku salah sawijining pondok pesantrèn kang gedhé ing [[Jombang]], [[Jawa Timur]].<ref name="internet1">[http://www.tebuireng.net/ Tebu Ireng] (15 Mèi 2011)</ref> Pesantrèn iki diadegké déning Kyai [[Hasyim Asy'ari]] nalika taun [[1899]].<ref name="internet1"/> Kejaba wulangan bab [[agama Islam]], ilmungèlmu [[syariat]], lan [[basa Arab]], wulangan umum uga kalebu ing struktur kurikulum pengajarané.<ref name="internet1"/> Pesantrèn Tebu Ireng wis akèh mènèhi konstribusi dan sumbangan karo masarakat, kang mliginé ing bab pendidikan [[Islam]] ing [[Indonésia]].<ref name="internet1"/>
 
== Sajarah ==
 
== Sistem Pandhidhikan ==
Lumantar lakuné wektu, santri ing [[Pesantrèn Tebu Ireng]] sangsaya akèh lan sangsaya manéka warna ragam budayanè.<ref name="internet2">[http://megapolitan.kompas.com/read/2010/03/19/03301099/Kultur.Pesantren..Kekuatan.NU Kultur Pesantren] (15 Mèi 2011)</ref> Kepara nyata pesantrèn Tebu Ireng wus akèh ngrubah sistem pandhidhikané.<ref name="internet2"/> Kayata contoné biyèn kang ana mung Pandhidhikan bab [[Agama Islam]] lan [[Basa Arab]], saiki wis ana pandhidhikan umum utawa pandhidhikan formal.<ref name="internet2"/> Ananging sanajan wis akèh nrubah sistem pandhidhikané, Pesantrèn Tebu Ireng isih tetep nerapaké sistem kang lawas.<ref name="internet2"/> Dadi santri lulusan Pesantrén Tebu Ireng ora mung bisa lan paham babagan agama ananging uga paham babagan ilmungèlmu umum kang modhèren.<ref name="internet2"/>
 
== Unit Pandhidhikan ==
352.737

besutan