Universitas Léiden: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Belgia → Bèlgi, motto → sesanti, Motto → Sesanti
(éjaan, replaced: univèrsitas → universitas (4), Teologi → Téyologi, nduwèni → duwé, Februari → Fèbruari, didegaké → diyasa (3))
(→‎top: éjaan, replaced: Belgia → Bèlgi, motto → sesanti, Motto → Sesanti)
|website = [http://www.leiden.edu/ www.leiden.edu]
}}
'''Univèrsitas Leiden''' ([[basa Walanda]]:Universiteit Leiden utawa sadurungé Rijksuniversiteit Leiden; "Univèrsitas Negeri Leiden") iku universitas sing papané ana ing [[kutha]] [[Leiden]], [[Walanda]]. [[Univèrsitas]] iki sing tuwa dhéwé ing Walanda lan diyasa ing [[taun]] [[1575]]. Sajatiné universitas sing tuwa dhéwé iku [[Universitas Leuven]] (1425), nanging saiki papané wis ora ing Walanda manèh nanging ing [[BelgiaBèlgi]]. Univèrsitas Leiden diyasa déning [[Pangéran Willem van Oranje]], pemimpin pambalélan Walanda nalika Perang 80 Taun nglawan [[Spanyol]]. Miturut tradhisi universitas iki diyasa ing tanggal 8 [[Fèbruari]] [[1575]] sawisé kutha Leiden sing wis dikupeng wadya-bala Spanyol sawetara wanci bisa dibébasaké. Banjur jiwa kapahlawanan wong-wong Leiden arep diparingi anugrah. Para padunung iki diwèhi rong pilihan: universitas ing kutha Leiden utawa ora mbayar pajeg sawetara wanci. Para padunung jaré banjur milih pilihan kapisan.
 
Taun [[2005]], duwé 17.251 mahasiswa kang sinau ing saga fakultas utama kang ana ing Univèrsitas Leiden:
* Seni Panggung lan Kreatif
 
[[MottoSesanti]] Universitas Leiden ya iku ''Praesidium Libertatis''.
 
== Tokoh-tokoh misuwur kang kuliah ing Univèrsitas Leiden ==
352.737

besutan