Universitas: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan (2), ilmu → ngèlmu, pelajaran → wulangan
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3))
(éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan (2), ilmu → ngèlmu, pelajaran → wulangan)
{{Pendhidhikan ing Indonésia}}
'''Universitas''' iku [[pawiyatan luhur]] utawa ''perguruan tinggi'' sing nyelenggarakaké [[pendhidhikan akademik]] lan/utawa [[pendhidhikan vokasi|vokasi]] sajeroning kawruh (''ilmungèlmu pengetahuan''), tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki syarat bisa nyelenggarakaké [[pendhidhikan profèsi]]. Tembung universitas asal saka [[basa Latin]] sing tegesé ''umum lan menyeluruh''.
 
== Sajarah ==
* [[Universitas Preslav]] ing [[Bulgaria]] lan [[Universitas Ohrid]] ing [[Makedonia]] sajeroning [[Kakaisaran Bulgaria]] ing abad ka-9
* [[Universitas Bologna]] ing [[Bologna]], [[Italia]] ([[1088]])
* [[Universitas Paris]] ing [[Prancis]] lan [[Universitas Oxford]] ing [[Inggris]] ing mangsa [[Abad Tengahan]] (watara abad ka-11 nganti 12) kanthi pelajaranwulangan [[hukum]], [[perobatan]], lan [[teologi]].
 
Institusi kaya universitas iki wis ana ing [[Pèrsi]], salah siji sing misuwur ya iku[[Akademi Gundisapur]] lan uga [[Universitas Al Azhar]] ing [[Kairo]], sing dadi universitas paling tuwa ing donya sing isih operasi. Salah siji universitas ing Asia sing misuwur liyané ya iku Universitas Nalanda ing [[Bihar, India]].
 
== Uga delengen ==
* [[DhaptarPratélan perguruan tinggi ing Indonésia]]
* [[DhaptarPratélan universitas ing donya]]
* [[Sajarah perguruan tinggi ing Indonésia]]
 
348.872

besutan