B: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: didadekake → didadèkaké, eksplosif → èksplosif, nduwèni → duwé, Sejarah → Sajarah, umumé → lumrahé
(→‎top: éjaan, replaced: khususé → mliginé)
(éjaan, replaced: didadekake → didadèkaké, eksplosif → èksplosif, nduwèni → duwé, Sejarah → Sajarah, umumé → lumrahé)
{{wiktionarypar2|B|b}}{{dab-huruf}}{{Latin alphabet navbox|uc=B|lc=b}}
'''B''' punika aksara kaloro sajeroning [[alfabet Latin]].Ing [[basa Latin]] lan [[basa]] liyané umumélumrahé.Kayata (kagolong [[basa Indonésia]]), aksara punika bisa ngelambangake utawa didadekakedidadèkaké pralambang [[konsonan dwibibir]], mliginé [[fonem]] {{IPA|[b]}}, [[eksplosifèksplosif|konsonan letup]] [[konsonan dwibibir|dwibibirnyuwara]].
 
== Sajarah ==
{{SejarahSajarah aksara
| hieroglif = denah rumah | huruf hieroglif = EgyptianB-01.svg | size h = 64px
| protosemit = bet | huruf protosemit = Proto-semiticB-01.svg | size p = 64px
}}
 
‹B› asal usul aksara '''B''' minagka wangun déning [[piktogram]] dénah [[omah]] sajeroning aksara [[hieroglif Mesir]] utawa [[aksara Proto-Sinaitik]]. Kurang luwih taun [[abad ka-11 SM|1050 SM]], aksara punika dikembangake sajeroning [[abjad Fenisia]] dadi wujud ''linear'' nduwèniduwé jeneng [[beth]].
 
== Tipografi ==
352.737

besutan